Tallinna tänavatoidufestivali nautisid juba esimestel tundidel tuhanded külastajad

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Telliskivi loomelinnakus peetud Tallinna esimest tänavatoidufestivali nautis juba esimestel tundel üle 2500 külalise ning toiduhuvilisi vooris järjest juurde. Pakkumisi oli Eesti rahvustoidust eksootiliste köökide ja mereandideni, kugu rahakotist tuli kupüüre välja käia päris üksjagu: suur jäätisekokteil maksis näiteks 3 eurot, toekas räimeleivaports 4, erinevate pearoogade eest tuli välja käia 6 euro ringis.

«Meie esimene festival on kulinaarne reis ümber maakera, kus enim saab tutvuda kohalike, Aasia ning Lõuna-Euroopa toitudega,» selgitas festivali peakorraldaja ja Telliskivi loomelinnaku sisujuht Raimo Matvere. «Loomelinnak soovib selle festivaliga tuua Eestimaale teadmist, et tänavatoit ei tähenda rasvas vettinud friikartuleid ja ilmetut halli pihviga burgerit, vaid on väga kirev ja maitsenüansirikas maailm, mis paljudes kultuurides on lahutamatu osa igapäevaelust.»

Tänavatoidufestivalil toimub EXPO Eesti tänavatoidu konkursi finaal, kus Indrek Kivisalu eestvedamisel valmistavad tippkokad finaali jõudnud roogasid. Konkursile laekus 64 tööd, millest asjatundjate žürii valis finaali viis. Kõigil külastajatel on võimalik EXPO telgist finaaltoite osta, maitsta ning hääletada oma lemmiku poolt. Enim hääli koguvat toitu hakatakse järgmisel aastal pakkuma EXPO Milano 2015 Eesti paviljonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles