Galerii: Tallinna rotariaanide juubeliball Kadrioru lossis

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn International Rotary klubi tähistas juubeliballiga Kadrioru lossis oma 10. charterit. Lisaks Eesti tuntud rotariaanidele oli ballile saabunud ka väliskülalisi. Bali kõrghetkeks sai heategevuslik oksjon, kuhu oli kleidi annetanud ka presidendiproua Evelin Ilves - annetus aitas heategevuslikuks otstarbeks tuua oksjonil 1050 eurot.

Tallinn International Rotary klubil on koos teiste rotariaanide ühendustega õnnestunud ellu viia hulk heategevusprojekte, ennekõike püütakse toetada vähekindlustatud ja lasterikkaid peresid, eriline tähelepanu on lastel ja noortel. «Oleme kümne aastaga palju ära teinud, aga viimased viis aastat oleme püüdnud toetada lasterikkaid peresid Tallinnas, Ida-Virumaal, Valgamaal ja mujal,» rääkis politoloog ning Tallinn International Rotary klubi esindaja Ilvi Jõe-Cannon.

Jõe-Cannoni sõnul on rotariaanid jõudnud Eestis palju ära teha. «Lausa üllatav, kui paljud inimesed on nõus appi tulema ja head tegema. Need inimesed, kel on majanduslikult parem olukord, on vägagi nõus abivajajaid toetama. Kuid abi peab olema organiseeritud,» rääkis ta.

«Kui läksime esimest korda Valgamaale, ei uskunud abivajajad seda algul - miks keegi tahab meile niisama midagi anda? Nüüd ollakse juba rohkem harjunud ning abi on olnud ka kohalikest sotsiaaltöötajatest,» kõneles ta. Tallinnas on rotariaanid aidanud probleemseid peresid ja noori näiteks Lasnamäel ja Põhja-Tallinnas. «Käime ka kodudes - küsime ja uurime, kuidas saaksime appi tulla.»

Copy
Tagasi üles