Järvevana tee kergliiklustee lõigati jõhkralt läbi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle-eelmisel aastal valminud ja eelmisel aastal avatud Järvevana tee kergliiklustee, mis ühendab Pärnu maantee ja Tartu maantee kergliiklusteesid, on Pärnu maantee poolses otsas jõhkralt läbi lõigatud.


Nimelt kulges tee läbi Järvevana tee 9 asuva nn Järvemetsa maja parkla. Autode jaoks oli parkla sissepääsu juures varemgi tõkkepuu. Nüüd aga on selle kõrval olevad tõkked nii tihedaks tehtud, et sealt ei mahu hästi läbi ei jalakäija ega jalgrattur.

Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sule sõnul koostab sihtasutus Eesti Terviserajad praegu projekti, et lahendada kergliiklustee möödumine parklast sõidutee servas.

«Käisin ka ise seda kohta vaatamas. Kui liikuda mööda maja esist kõnniteed, on ligikaudu 1,2 meetrit jäetud jalakäijate liikumiseks,» ütles Sulg. Paraku lõpeb see tee maja sissepääsu ja trepiga ning jalgrattaga sealt läbi ei pääse.

«Samuti on võimalik sõita läbi maja tagant ja tulla välja hoone kõrvaloleva tõkkepuu juurest, kust mahub läbi ka jalgrattaga. Minu teada saab sõita maja taga olevast parklast ka otse metsa spordiradadele. Loodame ajutise ebameeldiva olukorra lahendust juba varsti looduses näha,» ütles Sulg.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles