Pirita linnaosavalitsus kolib lagunenud hoonest välja

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita jõe ääres asuvast endisest restoranist saab pärast renoveerimist linnaosavalitsuse haldushoone.
Pirita jõe ääres asuvast endisest restoranist saab pärast renoveerimist linnaosavalitsuse haldushoone. Foto: Liis Treimann

Tallinna Linnavolikogu võttis eilsel istungil vastu eelnõu, mille kohaselt saab Pirita linnaosavalitsuse uueks asukohaks Kloostri tee 6 asuv hoone.

Linnaosa vanema Tõnis Möldri sõnul on Olümpiamängude pressikeskuseks rajatud hoone koos tehnovõrkudega amortiseerunud ning puuduvad normaalsed tingimused elanike teenindamiseks. „Hoone ei vasta tuletõrje ohutusnõuetele, puudub ventilatsioonisüsteem, katus laseb läbi, fassaad on lagunenud, küttesüsteem on aegunud, teisel korrusel asuvatesse linnaosa ruumidesse pääseb vaid trepist ehk puuduvad invateed ning ligipääs ratastooliga,“ loetleb ta hoone puudusi.

Volinike küsimusele, miks linnaosa tänast hoonet ei renoveeri, vastas Mölder, et tänane haldushoone on linnaosavalitsuse vajaduste jaoks põhjendamatult suur ning ebapraktiline.

„Pirita linnaosavalitsus kasutab kogu maja pindalast vaid 17 %. Parimaks lahenduseks leiti vahetamisvõimalus Kloostri tee 6 asuva hoonega, mille tingimuseks on, et hoone omanik kohustub vahetuse korral oma kuludega renoveerima hoone linnaosavalitsuse vajadustele vastavaks ning sisustama 28 ametikohta. Tänase otsusega oleme jõudnud sinnani, et vahetuse korral saaks Pirita keskuses paiknevad kaks amortiseerunud hoonet renoveeritud ja esindusliku välimuse,“ ütles Mölder.

Linnaosavalitsus vahetuse käigus kulusid kandma ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles