Doktori pöördumine poliitikute poole: püsige kained!

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ennet.
Jüri Ennet. Foto: Raigo Pajula

«Juhtigem sõidukit alati ainult kainena ja olgem karske ühiskonnaliikmena eeskujuks nii teistele linnakodanikele kui kogu Eesti rahvale,» tegi jaanipäevaeelse pöördumise oma kolleegide poole Tallinna volikogus ja ühtlasi kõigile poliitikutele doktor Jüri Ennet.

Tema sõnul on liigne alkoholilembus vähendanud nii meie rahva arvu kui tervise kvaliteeti. Kui 5-10 liitrit absoluutalkoholi elaniku kohta aastas on Maailma Terviseorganisatsiooni hinnangul rahva tervisele kriitiline, siis Eestis tarbitav kogus ületab kümme liitrit, mis on väga kahjulik.

«Niisuguse enesehävitusliku käitumise üheks tulemuseks on näiteks see, et 60% noortest meestest ei ole enam füüsiliselt või vaimselt võimelised ajateenistuseks kaitseväes. Kuritegelikult palju on alkoholijoobes sõidukijuhte, kes põhjustavad liiklustraumasid ja surmaga lõppevaid avariisid. Promillidega tehtud liiklusavarii ei ole õnnetus, see on planeeritud kuritegu,» märkis Ennet.

Ta kutsus poliitikuid isikliku eeskujuga olukorda parandama. «Võidupüha ja jaanipäeva eel on see väga ajakohane üleskutse, aga sobib ka edaspidiseks – esialgu vähemalt Eesti Vabariigi 100. aastapäevani. Eks seejärel seame uued eesmärgid,» lausus arstist linnavolinik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles