Galerii ja video: parimad õppurid ei plaani sugugi välismaale pageda

Maria Joost
, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna TTÜ-s toimunud parimate gümnaasiumilõpetajate vastuvõtul leidsid abituriendid, et kodumaal on hetkel piisavalt võimalusi ning välismaale õnne otsima võib ka hiljem minna.

 Leidus nii neid noori, kes teadsid kindlalt mida edasi õppida ning kelleks nad tulevikus saada tahavad, kui ka neid, kes alles ootavad mida elu toob. Seda, kui palju nad tulevikus teenida soovivad, ei osanud aga keegi täpselt öelda.

Vastuvõtul toimus ka debatt  «Tööjõu trendid ning tulevikuerialad», kus noortele andsid nõu Eesti Energia Kaevandused personalijuht Merike Sirendi, GoWorkAbit kaaslooja Gerli Veermäe, Thorgate kaasasutaja Raido Pikkar ning Kalev AS müügidirektor Janno Kurg. Debatil arututati nii tööandja ootusi ja lootusi noore töölisega kui ka ettevõtja võlusid ja valusid võrreldes palgatöölisena.  «Noored võiksid olla ettevõtlikud ja julged», kommenteeris Sirendi.  «Eriti ootame neid noori, kellel on sära silmades ja kes tahavad midagi ära teha.»

Päevakorda tuli ka õpingute ajal töötamine, mis järjest enam populaarsust kogub. Kure sõnul ei tasuks täiskohaga tööd kooli kõrvalt teha, sest kool peaks ikkagi olema prioriteet number üks. Küll aga soovitasid külalised noortel suvel töötada ning teooriale ka praktilisi kogemusi omandada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles