Savisaar jätkab ettevalmistusi linnahalli renoveerimiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnahall.
Tallinna linnahall. Foto: Toomas Huik.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kohtus OPICi (Overseas Private Investment Corporation - Ameerika Ühendriikide Eravälisinvesteeringute Korporatsioon) asepresidendi Rod Morrisega. Ühiselt vaadati üle Tallinna linnahalli renoveerimise võimalik ajakava ning täpsustati järgmisi samme.

Morris tutvustas linnapeale Ameerika Ühendriikide poliitikat välisinvesteeringute suunamisel ja kaitsel. Savisaar meenutas esimesi kokkupuuteid OPICi tegevusega USAs 1991. aastal ning välisinvesteeringute kaitse lepingu allakirjutamist USA asepresidendiga pärast Eesti taasiseseisvumist.
 
Muuhulgas rääkis Morris OPICi kolmest tegevussuunast, milleks on tegelemine väärtpaberifondidega,  erinevate projektide finantseerimised ning laenude andmised ja poliitilised riskikindlustused. OPIC tegutseb kokku 155 riigis, kus on sõlmitud kahepoolseid investeerimiskokkuleppeid. Ameerika Ühendriikide valitsusorganisatsioonina omab OPIC välisinvesteeringute kaitsjana investorite seas suurt usaldust, mida reitinguagentuurid hindavad AAA tasemega.
 
Morris külastas koos Tallinna peaarhitekti Endrik Männiga ka linnahalli ning kohtus Eesti rahandusministeeriumi asekantsleriga. Morrise sõnul on OPIC antud projektist vägagi huvitatud. «Linnahalli renoveerimisel paistab olevat potentsiaali,» sõnas Morris. Kohtumisest rahandusministeeriumis jäi Morrisel mulje, et ka seal ollakse koostööks avatud ning soovitakse asja detailsemalt arutada.
 
Savisaar sõnas, et äriplaan on suurinvestor Ronald Lauderi ettevõttel Tallinn Entertainment LLC hetkel koostamisel ning selle valmimisel saavad investorid seda ka OPICile detailsemalt tutvustada. «Arvestasime Lauderiga, et juulis moodustatakse ühisettevõte, kus osalevad nii USA investorid kui ka Tallinna linn. Selle ettevõtte ülesandeks jääb nii renoveerimine kui hilisem opereerimine. Sügisel võiks allkirjastada detailsema lepingu. Projekt peaks valmis saama järgmisel aastal ning siis algavad ka renoveerimistööd.»
 
Savisaar sõidab sügisel Ameerika Ühendriikidesse. Morrisega lepiti kokku järgmine kohtumine linnapea USA visiidi raames.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles