Tallinna linnavolikogu võttis vastu lisaeelarve

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna linnavolikogu võttis vastu 2014. aasta esimese lisaeelarve, mis kasvatab linnaeelarve kogumahtu ligi 20 miljoni euro võrra.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar tõdes, et 2014. aasta esimene lisaeelarve on viimaste aastate üks mahukamaid. Lisaeelarve kogumaht on 19,5 miljonit eurot, koos lisaeelarvega kujuneb linna 2014. aasta eelarve mahuks 522 miljonit eurot. Lisaeelarvega suurenevad linna kulud kokku 9,4 miljoni euro võrra ning investeerimisprojektide maht kasvab kokku 9 miljoni euro võrra, teatas Raepress.

Linnapea sõnul pöörati lisaeelarve koostamisel eriti suurt tähelepanu ühistranspordile, haridusele ja sotsiaalhoolekandele.

Näiteks eraldatakse autobussi- ja elektritranspordi korraldamiseks täiendavalt 3,8 miljonit eurot ja alates 1. septembrist tõuseb koolieelsete lasteasutuste õpetajate ja õpetaja abide palk 12 protsendi võrra. Samuti tagatakse Tallinna Filharmoonia orkestrantidele alates 1. septembrist 20 protsenti kõrgem palk.

Lisaeelarvesse kirjutati ka Tallinna Spordikooli ning Tondiraba Spordikeskuse tegevuse käivitamiseks vajalikud kulud. Kultuurikatla ehitustööde jätkamiseks eraldati lisaeelarvest 3,7 miljonit eurot. Investeeringuteks haridusse suunatakse täiendavalt 1,9 miljonit eurot, sh Lasnamäe Gümnaasiumi tervikrenoveerimiseks 1,7 miljonit eurot.

Lisaeelarvest eraldatud vahenditega viiakse lõpule Tallinna Loomaaia keskkonnahariduskeskuse ehitustööd ning alustatakse ka Ingeri bastioni idapoolse käigu restaureerimisega, Neitsitorni kohvikmuuseumi juurde rajatakse aga välikohvik.

Sotsiaalhoolekande valdkonnas on Lasnamäe linnaosa valitsuse sotsiaaltöötajate töötingimuste parandamiseks ja uute tööruumide ehitamiseks eraldati 170 tuhat eurot ning Tallinna Kiirabi hoone rekonstrueerimiseks ja juurdeehituseks 1 miljon eurot, Akadeemia tee 48 asuva endise ühiselamu rekonstrueerimiseks arstide ja õdede majaks eraldati täiendavalt 2 miljonit eurot ning Lasnamäele sauna projekteerimiseks ja ehituse alustamiseks 657 tuhat eurot.

«Tallinn kasvab ning aastaga on linna maksumaksjate arv suurenenud umbes 6700 inimese võrra. Ka linlaste sissetulekud on kasvanud,» ütles Savisaar. Ta tõi välja, et aastaga on tallinlaste keskmine palk ja muu deklareeritud tulu suurenenud 6,6 protsenti. Seda arvestades suurendab lisaeelarve prognoositavat tulumaksutulu 6,5 miljoni euro võrra.

Saadavad toetused suurenevad lisaeelarvega 4,3 miljoni euro võrra, millest suurema osa moodustavad Kalaranna tänava ehituse ja Ehitajate tee rekonstrueerimise kaasfinantseerimised.

Käesoleva aasta investeeringute rahastamiseks kavandab linna kasutusele võtta ka 2012. ja 2013. aastaks kavandatud, kuid tänaseni kasutamata eelarvelaenu summas 5 miljonit eurot. Aasta lõpuks kujuneb linna arvestuslikuks netovõlakoormuseks seega 52 protsenti, seisab Raepressi teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles