Opositsioon esitas Savisaarele järjekordse umbusaldusavalduse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiu staadioni avamise reklaamil figureerisid 2013. aastal Jaanus Mutli, Edgar Savisaar ja Arvo Sarapuu. ERJK leidis, et poliitikud kasutasid linna raha valimisreklaamiks.
Hiiu staadioni avamise reklaamil figureerisid 2013. aastal Jaanus Mutli, Edgar Savisaar ja Arvo Sarapuu. ERJK leidis, et poliitikud kasutasid linna raha valimisreklaamiks. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu opositsioonisaadikud esitasid tänase istungi alguses umbusaldusavalduse linnapea Edgar Savisaarele.


24 allkirjaga umbusaldusavalduse andis üle Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees Jaak Juske.

«Eelmise aasta sügisel, linnavolikogu valimiste eel tegid viis Keskerakonda kuuluvat linna tippjuhti enesele maksumaksja raha eest  valimisreklaami,» ütles Juske volikogu saalis.

«Täna on riigiprokuratuur algatanud kriminaaluurimise. On selge, et Tallinna linna mainet on kahjustanud nii linnapea Edgar Savisaar kui abilinnapea Arvo Sarapuu, nii Põhja Tallinna juhid ja Karin Tammemägi kui Priit Kutser ja ettevõtlusametis töötav Jaanus Mutli,» ütles Juske.

Kui algatati kriminaalmenetlus, esitasid sotsid linnapeale nõudmise tagasi astuda. «Et teha linnapeale asja veel lihtsamaks, saatsid sotsid talle täna hommikul eeltäidetud tagasiastumisavalduse. Paraku ei ole linnapeal olnud julgust tunnistada tehtud viga, võtta vastutus ning ametist lahkuda koos teiste linnavara riisunud linnajuhtidega,» lisas ta.

«Lähtuvalt eeltoodust algatavad 24 linnavolikogu saadikut linnapea umbusaldusavalduse ja me kutsume sellega liituma kõiki volikogu saadikuid,» ütles Juske umbusaldusavaldust üle andes.

Riigiprokuratuur otsustas 9. juunil algatada erakondade rahastamise järelevalve komisjoni avalduse alusel Tallinna keskerakondlastest linnajuhtide valimisreklaamidega seoses kriminaalmenetluse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles