IRL avaldab meelt Tallinna noorsootöö lõhkumise vastu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kruusimäe.
Tarmo Kruusimäe. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsioon korraldab täna kell 14 linnavolikogu ees meeleavalduse Tallinna Noorsootöö Keskuse lõhkumise vastu.


«Tallinna linn kavatseb lõhkuda 10 aastat toiminud noorsootöö süsteemi, et allutada noortekeskused linnaosavalitsustele, kellel selle tarbeks rahalised vahendid puuduvad,» ütles IRLi fraktsiooni liige Tarmo Kruusimäe. «Sama proovis nelja aasta eest läbi viia tolleaegne abilinnapea Yana Toom, kuid siis pidi Keskerakond avalikkuse survel taanduma.»

«Siiani on «uuele süsteemile» suudetud üle viia noorsootöö Lasnamäel. Asjaosaliste endi sõnul on sealne olukord pärast ümberkorraldusi muutunud kategooriliselt teiseks ning kunagi töötanud noortekeskusest on tänaseks saanud asutus, mis põhimõtteliselt koondab endas tasulisi huvialaringe. Noorteka põhimõte seisneb aktiivse vaba aja veetmise võimaluste pakkumist kõigile ja tasuta,» ütles Kruusimäe.

«Noortekeskuse süsteemi lõhkumisele ei ole senini antud ühtegi adekvaatset põhjendust,» ütles Kruusimäe ning lisas, et kuni linnavalitsus ei suuda põhjendada, kuidas ja millist kasu toob noorsootööle ja noortele aastaid edukalt toiminud süsteemi lõhkumine, on IRLi fraktsioon sellise lõhkumise vastu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles