Nõlvak: Tallinna linna trahvitakse kohtuotsuste täitmata jätmise eest

Kaupo Nõlvak
, Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupo Nõlvak.
Kaupo Nõlvak. Foto: Erakogu

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Kaupo Nõlvak leiab, et Tallinna linnavalitsuse komme kohtuotsuseid eirata on ennekuulmatu ja arusaamatu.


Esitasin linnapea Edgar Savisaarele arupärimise, milles oli ka küsimus erakoole puudutavate kohtuasjade kohta ning vastus oli üsna sümptomaatiline. Savisaar vastas, et minu arupärimine oleks justkui hea võimalus arutleda sisuliselt kohaliku omavalitsuse haridusvaldkonna kohustuste olemuse üle, kuid mina ei ole sellist arupärimist esitanud.

Kohtuasjade põhjenduseks toob ta oma vastuses, et erakoolide rahastamine justkui ei ole õigus­likult korrektselt reguleeritud. Mis ajast on õigussubjektil, mida Tallinn kindlasti on, õigus mitte täita seadust põhjendusega, justkui seadus ei põhineks korrektsel õiguslikul regulatsioonil? Ja siis jätta veel kohtuotsus täitmata?

Minu arupärimisele vastas Savisaar, et viimase kolme aasta jooksul on erakoolide tegevuskulude hüvitamise nõuete lahendamisele kulunud 3 594,52 eurot.

Sellised probleemid on ka teistes valdkondades. Ma olen olnud volikogus mitu aastat ja kuulunud ka revisjonikomisjoni. Selle tõttu tean, et varade tagastamise ja kinnisvaraga seotud kohtuasjade puhul on Tallinn korduvalt jätnud mõne kohtuotsuse lihtsalt täitmata ja on saanud selle eest mitmesuguseid trahve. Kohalikku omavalitsust on trahvitud selle eest, et ta on jätnud riigikohtu otsuse täitmata!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles