Viikend svingirütmis: lindy hoppijad korraldavad tantsulahingu, svingtantsijad stiilse rattaretke

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Swingtantsu Liit

Laupäeval, 14.juunil kutsub Eesti Swingtantsu Liit lindy hopi sõpru Pirita Vaba Aja Keskusesse suurele tantsulahingule. Tallinn Swing Dance Society eestvedamisel toimub aga pühapäeval, 15. juunil ajastu- ja stiilitruu rattaretk.

Laupäeva keskpäeval algavad Pirital Eesti ainsad ainult laste lindy hopi võistlused, kella 17st oodatakse tantsupõrandale täiskasvanuid. Tantsitab swingbänd Magusmari.

Tänavu möödub lindy hopi tulekust Eestisse 20 aastat, mida tähistatakse suursündmusega «Eesti lindy hop 20».. See ühendab XIII korda toimuvaid tantsutalguid «jaak ja Juuli», X swingtantsuvõistlusi «Lindy hopi lapsed», IV korda toimuvaid kiire tantsu võistlusi ja III swingjazzi tantsulahingut.

Lindy hop on tants, mis sündis swingiajastu hiilgeaegadel 1920ndate aastate lõpus New Yorgis, Harlemi linnajaos. Omanäoline ja tempokas segu mitmest varem tuntud tantsust levis kiiresti üle kogu maailma.

2012. aastal loodi aga Tallinn Swing Dance Society, mis  ühendab inimesi, kellel on kirg svingtantsu, -muusika ja -ajastu vastu. Ühenduse eesmärgiks on korraldada tantsukursusi, festivale, õpitubasid, loenguid ja paljusid teisi üritusi, mis pakuksid swingihuvilistele vabaaja sisustamist ning ühise harrastusega seotud oskuste ja teadmiste täiendamist. Tallinn Swing Dance Society eestvedamisel toimub 15. juunil algusega kell 14 stiilne rattasõit koos tantsu ja piknikuga, ürituse kohta saab lähemat infot siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles