Sults konfliktist kunstigümnaasiumis: see on õpetaja ja õpilaste vaheline võimuvõitlus!

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Sults.
Märt Sults. Foto: Liis Treimann

Tallinna kunstigümnaasiumis kukkusid põhikooli matemaatika­eksamil läbi peaaegu pooled ehk 47 protsenti üheksanda klassi õpilastest. Koolijuht Märt Sultsi sõnul on tegemist koolist tänaseks lahkunud reaalainete õpetaja õpetaja Vello Veltri ja õpilaste vahelise võimuvõitlusega, mille tulemuseks on homne järeleksam.

«See oli tavaline kooli lõpueksam, mingit katastroofi pole. Üks osa õpilastest võttis kergemalt ja koostööd õpetajaga polnud, homme toimub järeleksam,» rääkis Sults Postimehele. Tema sõnul võis konflikti põhjustada see, et õpetaja pani kergekäeliselt põhjendamatult kõrgeid veerandihindeid.

«Sealt sai alguse õpetaja ja õpilaste vaheline võimuvõitlus. Üks kaebekiri teise järgi, algas üksteise tümitamine. Õpetaja ei saanud ennast kehtestatud ning rohkem ei hakanud me eksperimenteerima, ta lahkus kokkuleppeliselt,» rääkis Sults, kelle sõnul viibib õpetaja praegu südameprobleemidega ravil haiglas.

Järeleksam tuleb Sultsi sõnul teise õpetajaga, juba kuu aega enne eksamit valmistas seda ette teine õpetaja. «Arutame koolis alati kõiki probleeme ja püüame leida lahendusi. Õpilased ilma ettevalmistuseta küll ei jäänud,» rääkis Sults. «Ma ei süüdista mitte kedagi,» rõhutas Sults.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles