IRL ühineb Savisaare umbusaldamisel ülejäänud opositsiooniga

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu istung.
Tallinna linnavolikogu istung. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavolikogu Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL)  fraktsioon otsustas täna, et umbusaldab neljapäeval koos opositsiooniga Tallinna linnapead Edgar Savisaart.

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimees Eerik-Niiles Kross ütles pärast täna kogunenud erakonna liikmete koosolekut Postimehele, et opositsioonierakondadel ei jää selles olukorras üle muud, kui umbusaldusavaldus esitada. «Loomulikult kõik oskavad 79ni lugeda ja selge see, et selle läbiminek ei ole eriti tõenäoline, aga me teeme neljapäeval opositsiooniga ühise umbusaldusavalduse,» ütles Kross. Nimelt on opositsioonierakondadel Tallinna linnavolikogus 33, Keskerakonnal aga 46 kohta.

Ka Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Rainer Vakra ütles täna päeval, et sotsid on otsustanud algatada Savisaare umbusaldusavalduse, kui ta ise ei astu 48 tunni jooksul tagasi. «Põhjus on hästi lihtne: linna ja Keskerakonna rahakoti sassiajamine on võtnud ebanormaalsed mõõtmed,» lausus ta.

Kuigi polliitilist vastutust saab Keskerakonda võtma panna vaid valija, kasutab IRL Krossi sõnul kõiki vahendeid, et oma seisukohta avaldada.

Riigiprokuratuur alustas eile erakondade rahastamise järelevalve komisjoni avalduse alusel kriminaalmenetlust, et kontrollida, kas Tallinna linnavalitsuse juhtimisülesandeid täitvad ametnikud on pööranud neile usaldatud võõra vara ebaseaduslikult enda või kolmanda isiku kasuks.

Järelevalvekomisjon pöördus prokuratuuri poole kahe nädala eest pärast seda, kui oli teinud Tallinna linnajuhtidele valimiskulude tagastamiseks ettekirjutuse. Pöördumise ajendasid kohalikel valimistel kandideerinud Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare, abilinnapea Arvo Sarapuu, Põhja-Tallinna linnaosa vanema Karin Tammemäe ja tema asetäitja Priit Kutseri ning Tallinna ettevõtlusametis töötava Jaanus Mutli valimiste eel avaldatud ja algselt teavituskampaaniaks nimetatud valimisreklaamid, mille kulud maksis kinni Tallinna linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles