Video: sõge taat Ahto Muld vormis universumist loomaraamatu

Maria Joost
, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

KuKu klubis esitleti eile kultuurilehe KesKus legendaarse kirjanduskriitiku Ahto Mulla uut raamatut «Loomade elu». 

Terava sulega Mulda, kellelt nii mõnigi kirjanduslik üllitis lehes haleda koosa saanud, Tallinncityl esitlusel kohata ei õnnestunud, küll aga nõustusid uudisteost sirvima ajalehe KesKus peatoimetaja Juku-Kalle Raid ning nagu Raid teda nimetab, kõigi loomade suursaadik  Aleksei Turovski.

Kui esialgu võib tunduda, et tegu on lasteraamatuga, siis peaks toimetaja Juku-Kalle Raidi sõnul siiski enne raamatu lapsele andmist mudilase apteekriga nõu pidama. «Muld on küllatki sõge taat, mul on tema tekstide puhul alati küsimus, et kellele need suunatud on,» muigas Juku-Kalle Raid.

Raamat sisaldab loomade vahelisi dialooge, mis Juku-Kalle sõnul iseloomustab hästi ka inimühiskonda. Teos on kaunistatud Jüri Mildebergi piltidega ning eessõna on kirjutatud Aleksei Turovski poolt. Küsimusele, kust sai Muld inspiratsiooni raamatu kirjutamiseks, usub Turovski, et vahetult universumist.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles