MK-Estonia peab Metlevile hüvitist maksma

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Metlev.
Sergei Metlev. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sergei Metlev võitis täna Harju maakohtus ajalehe MK-Estonia väljaandjat, kes peab maksma talle au teotamise eest hüvitist 5000 krooni.

«Tänane kohtuotsus tähendab ennekõike seda, et meie seadused kaitsevad kindlalt inimeste väärikust. Avaldada ajalehes solvanguid ja ähvardusi ei tohi ja kui MK-Estonia peatoimetaja Pavel Ivanov ei oska ise adekvaatselt reageerida oma töötajate tegevusele, siis seda teeb Eesti Vabariigi kohus,» ütles Metlev.

«Kavatsen annetada osa summast Õpilasesinduste Assambleele, mis tegeleb venekeelsete koolidega. Loodan, et minupoolne tagasihoidlik abi aitab organisatsioonil esindada venekeelsete õpilaste huve ja kaitsta nende õigusi veelgi tõhusamalt,» lisas Metlev.

Hagi põhjuseks olid solvangud ning ähvardused, mis avaldati eelmise aasta märtsi lõpus artiklis «Sergei Metlevi auminutid». Vaenulikud kommentaarid pärinevad venekeelsest portaalist «Odnoklassniki». Kohus otsustas, et väljanne, tehes solvavaid kommentaare teatavaks kolmandatele isikutelele, on nende avaldaja ja kannab selle eest vastutust.

Ajalehe MK-Estonia peatoimetaja Pavel Ivanov sõnas, et väljaande tööle kohtuotsus mingisugust mõju ei avalda, kirjutas Postimees.ru.

«Me tutvume kohtuotsusega ning ei saa välistada, et vaidlustame selle,» sõnas Ivanov, kelle sõnul tekitab hüvitise suurus küsimusi.

Ivanov leidis, et otsus on eelkõige miinusmärgiline pretsedent. «Ning see pretsedent kehtib samavõrra eestikeelse kui venekeelsele ajakirjandusele,» rõhutas Ivanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles