Motomeeste kokkutulek möödus politseile rahulikult

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinas toimunud Harley-Davidson Föderatsiooni liikmete kokkutulek.
Tallinas toimunud Harley-Davidson Föderatsiooni liikmete kokkutulek. Foto: Martin Ilustrumm

Möödunud nädalal Tallinnas lauluväljakul korraldatud rahvusvaheline mootorratturite kokkutulek möödus politsei jaoks rahulikult ning ühtegi tõsist vahejuhtumit politsei ei registreerinud.

Kuna korraldajate hinnangul eeldati, et kokkutulekule saabub rohkem kui 10 000 mootorratturit, panustas politsei täiendavate jõududega liiklusturvalisuse tagamisse, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja. Eelkõige kontrollisid politseinikud kokkutulekule saabuvate, seal osalevate ja ka lahkuvate mootorratturite kainust, samuti tõhustati liiklusjärelvalvet.

Raskemaid liiklusõnnetusi kokkutuleku ajal mootorratturitega ei juhtunud. Politseile anti teada mõnest kergemast avariist, mille tagajärgedega tegelevad kindlustusfirmad. Küll sai lauluväljaku juures autolt löögi vöötrajal teed ületanud kokkutuleku korraldusmeeskonna liige, 18-aastane neiu, kelle kiirabi viis haiglasse.

Ka korrakaitse seisukohast möödus kokkutulek rahulikult. Politseile anti teada mõnest kaotsi läinud rahakotist või käekotist, samuti tuli tegeleda paari liigselt alkoholi tarbinud kohaliku inimesega.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder ütles, et politsei vaatenurgast oli kokkutulek edukas «Me tagasime nii linnaelanike kui meie külaliste turvalisuse ja suurema panustamisega liiklusjärelvalvesse hoidsime ära kõrgendatud ohuga juhtide osalemise meie liikluses,» lisas ta.

Motokokkutuleku ajaks korraldatud politseioperatsiooni juhtis Põhja prefektuur, kuid oma panuse andsid ka teised prefektuurid. Samuti toimis nii operatsiooni ettevalmistamise kui läbiviimse ajal aktiivne rahvusvaheline infovahetus naaberriikide piirivalve ja politseiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles