«Pealtnägijasse» pöördunud kortermaja elanikud võitsid laenuvaidluses panka

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Liiv
Lauri Liiv Foto: Liis Treimann

Harju maakohus tegi sel nädalal otsuse ühe Tallinna kortermaja kolme elaniku kasuks, kellelt pank nõudis tagasi laenu, mille võtmiseks toonasel majahaldajal tegelikult õigust ei olnud.

Kohus jättis Swedbank AS-i ja SA KredEx hagi kortermaja elanike Lauri Liivi, Viive Kaasiku ja Jevgeni Batõru vastu rahuldamata ning jättis menetluskulud täies ulatuses Swedbanki ja KredExi kanda, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kohus tõdes, et kuna laenuküsimust arutanud üldkoosolekul osalenud korteriomanike hulk ei vastanud nõuetele, siis ei olnud üldkoosolek otsustusvõimeline ning ei saanud võtta vastu otsust laenu võtmiseks ja volitada valitsejat ehk toonast majahaldajat Brem Kinnisvarahooldust laenulepingu sõlmimiseks.

ETV saade «Pealtnägija» avalikustas kevadeljuhtumi, milles Pärnu maantee 133 kolm elanikku - laulja Lauri Liiv, pensionär Viive Kaasik ja kasiinodiiler Jevgeni Batõru tehti vastutavaks Swedbankiga sõlmitud laenulepingu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles