Videolugu: vaata katkendeid Von Krahli teatri uuslavastusest «Solarise needus»

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noblessneri sadamas, lagunenud moega tööstushoone teisel korrusel esietendub täna Von Krahli teatri uuslavastus  «Solarise needus». Lavastaja on Marianne Kõrver ja dramaturg Taavi Eelmaa. Lugu põhineb Stanisław Lemi kultusromaanil «Solaris». Etendust mängitakse mereäärses Noblessneri kvartalis, jahtklubi teisel korrusel (Tööstuse 48).

Nii nagu peategelane Kris Kelvin (Ivo Reinok) koos küberneetik Snaudiga (Tõnis Niinemets), sukeldub ka publik Noblessneri kvartali lagunenud tööstusunistuste maastikul iha ja igatsuse ookeani, kus meeled moonduvad videograafika (Emer Värk), lavakunsti (Liisi Eelmaa) ja helipiltide (Lauri-Dag Tüür) mõjul teiseks. «Kadunud kallimad tõusevad surnuist. Psüühika pudeneb lauale malendeiks. Ja Bobby Fischeri lemmikmänguga liitub Jumal. Tere tulemast lõppmängule,» seisab lavastuse tutvustuses.

«Solaris aitab mul meelde tuletada, kui eksitav on lause «ma tahan olla õnnelik». Või väide «ma ei ole sugugi õnnelik». Kardan väga õnne, mis oleks vormitud minu isiklike soovide järgi,» räägib Eelmaa, kes osaleb lavastuses ka näitlejana. «Solaris on saatana viimane kiusatus, kannatustest puruks rebitud inimhinge viimane proovilepanek, sinu kõige halastamatum peegelpilt terves universumis,» lisab lavastaja Marianne Kõrver.

Müstilisi sündmusi Solarise jaamas elavad läbi Von Krahli näitlejad Mari Abel, Taavi Eelmaa, Tõnis Niinemets ja Ivo Reinok. Elektromagnetlainete vahendusel ühendub nendega ka vanameister Andres Ots. Juunikuu jooksul toimub kokku ainult 10 etendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles