Linnaosavalitsus on tühja koolihoonesse investeerinud pea 36 000 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õismäe tee 130 tühjas koolimajas on toimunud rida põlenguid.
Õismäe tee 130 tühjas koolimajas on toimunud rida põlenguid. Foto: Tanel Jõeäär

Tallinnas tänavu üle kümne korra põlema süüdatud tühjalt seisev endine Õismäe humanitaargümnaasiumi hoone on Haabersti linnaosa valitsusele maksma läinud juba ligi 36 000 eurot.

«Probleem on terav eelkõige linnaosavalitsuse jaoks, kes püüab tõkestada vandaalide tegevust hoones vaid oma halduskulude arvel. Pidevalt purustatakse aknaid ja uksi eesmärgiga hoonest kas mingeid materjale hankides või lihtsalt sooviga lõhkuda,» tõdes Haabersti linnaosa vanema asetäitja Juhan Hindov BNSile. «Linnaosa valitsus sulgeb avad, kuid see kõik maksab ja on ajutise iseloomuga.»

Hoone on tühjana seisnud alates 2010. aastast ja sellest ajast on linnaosavalitsus sunnitud niiöelda avariitöödena investeerima ligi 36 000 eurot. Hindovi sõnul on asi eriti hulluks läinud sel aastal, mil järjekordselt purustati kogu turvasüsteem ja lisaks ka elektrikilp, mistõttu hoones puudub nüüd ka elektrivarustus.

Linnaosavalitsus kavandanud hoone lammutamist kui linnaosale mittevajalikku hoonet, millest on teavitatud ka Tallinna linnavalitsuse liikmeid. «Samas on mõned mittetulundusühingud avaldanud soovi kasutada hoonet edaspidi näiteks korvpalliakadeemia tugibaasina, samuti on selle koolihoones õppinud linnakodanikud kui endise Tallinna Humanitaargümnaasiumi vilistlased soovinud kooli taastamist,» rääkis Hindov. «Hoone vastu on huvi tundnud ka teised organisatsioonid, sealhulgas usuorganisastioon sooviga kujundada endise gümnaasiumihoone baasil usukeskus koos sotsiaal- ja noortekeskusega.»

Hindovi sõnul nõuab hoone lammutamine kümneid tuhandeid eurosid, aga hoone renoveerimine lausa miljoneid eurosid, mis ongi praegusel hetkel peamine mõtlemiskoht lõpliku otsuse langetamisel hoone saatuse osas.

Sel neljapäeval sai päästeamet taaskord teate põlengust Haaberstis Õismäe teel mahajäetud koolihoones. Põleng oli seekord eelnevalt korduvalt põlenud kasutuseta koolihoone võimlas. Sama päeva õhtul said päästjad koolihoonesse veel kaks väljakutset. Esimese väljakutse põhjuseks oli põlema süüdatud köis koolimaja võimlas ning hiljem oli süüdatud põlema mööblit.

Mai alguses tuli päästjatel sama hoonet käia kustutamas kahel korral. Mahajäetud koolimaja on tänavu põlema süüdatud juba kümneid kordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles