Tänasest Tour d'ÖÖ rattasõidust on lubanud osa võtta üle 3000 inimese

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tour d'ÖÖ 2013 Tallinnas.
Tour d'ÖÖ 2013 Tallinnas. Foto: Rene Suurkaev

Täna õhtul tuleb taas rattasõiduüritus Tour d'ÖÖ Tallinn XIX. Ratturid kogunevad kell 20.30 Vabaduse väljakul ja vuravad läbi varasuvise pealinna Telliskivi Loomelinnakusse.

Telliskivis avatakse punase hoone ees ja sees uus kontserdikoht – hoo saab sisse kuldne Goldsprints klubiÖÖ.

Tour d'ÖÖ ühe eestvedaja Liina Ristoja sõnul on oma tulekust ürituse lehel Facebookis teada andnud üle 3000 inimese. «Kas kõik ka kohale jõuavad, näeme õhtul,» rääkis ta. «Eks kohapeal vaatame, mis saab, aga huvilste mass on suur olnud kogu aeg. Seni pole probleeme tekkinud, lihtsalt rahvahulga kulgemine võib venida päris pikale,» rääkis ta.

Rattaentusiastid annavad teada ka oma seisukohast - nad on kohustusliku kiivrikandmise vastu, sest kiivrikandmine peaks toimuma ikka vastavalt vajadusele. «Me oleme alati öelnud, et inimesed kasutaks turvavarustust, teeks end nähtavaks ja oskaksid sõita, kuid kiiver ei peaks olema täiskasvanuile kohustuslik,» räääkis Ristoja. Tema sõnul sõidab iga rattur ka Tour d'ÖÖ-l oma vastutusel. «Mõistagi tuleb kiivrit kanda kuni 16-aastastel noortel,» rõhutas ta.

Kui ratturisõbralikuks on aga muutunud Tallinna tänavad? «Kohati rattaradasid juurde tekkinud ja edasiminekut märgata,» märkis ta. «Rattasõit muutub ohutumaks vaid siis, kui linnapilti tekib rohkem rattureid, nendega hakatakse arvestama liikluses ja linnaplaneerimises,» rääkis ta. Rattasõiduga seotud tegevused jätkuvad laupäeval Telliskivi loomelinnakus, seal on alates kella 13 plaanis velomehaanika töötuba, rattajuppide laat, erinevad võistlused ja palju muud, pühapäeval peaks Tallinn Bicycle Weeki raames aset leidma rattapiknik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles