Raku järves uppus ujuma läinud mees

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Neljapäeva õhtul tõid päästjad Männikult Raku järvest välja uppunud mehe, kes hoolimata sellest, et ei osanud ujuda ja sõber teda keelas, oli otsustanud siiski suplema minna.

Kell 19.41 sai häirekeskus kõne, kus teatati, et mees on umbes tund aega tagasi ujuma läinud ja tõenäoliselt ära uppunud, teatas päästeamet.

Päästjaid ootas sündmuspaigal kadunud mehe sõber. Tema sõnul ei osanud suplema läinud mees ujuda, kuid läks hoolimata hoiatustest ja keelamisest siiski vette.

Kell 20.23 leidsid päästjad kuue-seitsme meetri kauguselt kaldast uppunud neljakümnendates eluaastates mehe surnukeha. Kas hukkunu oli ka alkoholi tarvitanud, pole veel teada, selle selgitab välja ekspertiis.

Päästeameti andmetel on tänavu uppunud 22 inimest.

Päästeameti pressiesindaja märkis, et Eesti inimene peab end tihti paremaks ujujaks kui ta tegelikult on, näitavad ameti varasemad uuringud. Hinnatakse oma võimeid sageli üle ja kui sügavas vees avastatakse oma tegelik ujumisoskus, on juba liiga hilja.

Täisealisest elanikkonnast pooled ei oska üldse ujuda või suudavad seda teha ainult kuni 25 meetrit. Ujumisoskuseks saab nimetada seda kui inimene suudab peatusteta ujuda vähemalt 200 meetrit.

Päästeamet soovitab suplemiseks kasutada ametlikke randasid, kus on ka rannavalve. Ujuma minnes on kõige tähtsam ohutu käitumine, samuti hoolivus ja tähelepanelikkus teiste suhtes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles