Fotod: Audentese nooremate klasside õpilased tõid lemmikloomad kooli

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Audentese Erakoolis peeti täna 1.-4. klassi õpilaste lemmikloomapäeva, kus iga laps võis oma lemmiku kooli kaasa võtta. Kokku toodi kooli ligi 60 looma, kelle hulgas oli koeri, kasse, küülikuid, merisigu ja kilpkonnasid.

Lemmikloomapäev toimus koolis juba üheksandat korda ning Audentsese Erakooli direktori Ahto Orava sõnul on see muutunud iga aastaga järjest populaarsemaks. «Kui esimestel aastatel toimusid kohtumised lemmikutega klassides, siis viimastel aastatel oleme end osalevate lemmikloomade arvu suurenemise tõttu sättinud sisse kooli pargis,» ütles Orav. 

Lisaks toonitas Ahto Orav, et kindlasti ei tasu alahinnata lemmiklooma mõju lapse arengule. «On ju loom tingimusteta sõber, kes omakorda õpetab lapsele hoolimist ja vastutustunnet, mis on väga oluline edasises elus hakkama saamisel.»

Ka koolipsühholoog Marie Maarendi sõnul on lemmikloom lapse arengule igas mõttes väga kasulik ja õpetlik. «Koolipsühholoogina näen, millise pühendumusega lapsed oma loomadest räägivad ja kui oluliseks pereliikmeks nad loomi peavad. Lemmikloomad võimaldavad lapsel õppida sotsiaalseid oskusi, arendada empaatiat, pakkuda ja tunda hoolitsust ning armastust. Kui kodus on olemas vähegi sobivad tingimused lemmiklooma pidamiseks, on see hea investeering lapse arengusse,» sõnas ta.

Marie Maarend on seda meelt, et loomadega tegelemine on lastele hobi, mis vanema kaasabil võib olla vägagi köitev meelelahutus. «Tihtilugu on lemmikloom ja tema eest hoolitsemise kohustus just see, mis aitab lapse arvuti või televiisori eest mõneks ajaks eemale,» lisas Maarend.

Audentese Erakooli algkoolis õpib 110 last, kellest 63%-l (69 õpilasel) on vähemalt üks koduloom. «Palju on näiteid, kus kodus on isegi mitu looma. Näiteks ühel esimese klassi lapsel on koer, kass, kilpkonn, kala, jänes ja kolm hobust,» ütles Maarend.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles