Vastukaja: Lasnamäe noortekeskuses on peale tasuta vaba aja veetmist võimalik saada ka kasulikke ning praktilisi teadmisi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe noortekeskus.
Lasnamäe noortekeskus. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Vastuseks Tallinncity.ee’s ilmunud artiklile «Tallinn lammutab Noorsootöö keskuse tükkideks» saatis Lasnamäe linnaosavalitsuse pressiesindaja Ilja Burtsev linnaosavalitsuse arvamuse. Tallinncity.ee avaldab selle muutmata kujul.

Eelmise aasta kevadel viidi Lasnamäe noortekeskuse (aadressil Kahu 4) juhtimine linnaosa haldusse ja keskuse tegevus sai korraldatud nii, et see vastab tänaseks kõikidele Lasnamäe vajadustele.

Otsus osutus õigeks, sest positiivseid tulemusi on selgelt näha: Lasnamäe noortekeskuse tegevus on nüüd otseselt seotud linnaosa valitsuse tööga ning püstitatud eesmärkidega. Koos töötakse välja arenguplaane ja ideid ning tehakse ühiseid otsuseid nende realiseerimiseks. Selline tihe koostöö avaldab positiivset mõju noortekeskuse igapäevasele tööle ja seda eelkõige linnaosa elanike huvides. Peame siinkohal silmas ka kogemusi, mida linnaosa valitsus omandas viimastel aastatel koostöös üliõpilasesindustega.

Lasnamäe linnaosas tegutsev noortekeskus pakub peale tasuta vaba aja veetmise võimaluste (erinevad mängud, lauatennis, piljard, laste mängukonsoolid, osalemine tasuta üritustel), oma külastajatele võimalusi panna end proovile ning saada uusi teadmisi erinevates stuudiotes, huviringides ja keelekursustel.

Käesoleval õppeaastal saavad kõik, kes soovivad õppida tantsimist, registreerida tantsustuudiosse ning lauluhuvilisi ootab estraadilaulu ring. Erinevates vanuserühmades õpitakse eesti- ja inglise keelt. Lisaks korraldatakse õpinguid aeroobika, keraamika, matemaatika, malemängu ja mitmetel teistel aladel. Ajalooarmastajad, vanuses 8-26 aastat, saavad nautida ajaloolist rekonstrueerimist (ajaloolised vehklemisturniirid ja suured lahingud, isikliku ajaloolise kostüümi õmblemine).

Aasta jooksul on Lasnamäe Linnaosa Valitsuse juhtimise all noortekeskuse külastatavus ja populaarsus suurenenud mitmekordselt ja kasvab jätkuvalt. Kui varem külastas keskust enam kui 50 inimest päevas, siis täna läheneb laste arv 120le. Lapsed, kes varem keskuses lihtsalt vaba aega veetsid, osalevad nüüd suure huviga erinevates stuudiotes ning huviringides. Vanemate usaldus noortekeskuse vastu on tugevasti kasvanud, sest nad näevad, et nende lapsed on järelevalve all. Kui varem tegelesid lastega ainult noorsootöötajad või harrastajad, siis täna töötab 23 huviringis 14 õpetajat.

Samuti väärib märkimist, et Lasnamäe noortekeskuse lahtiolekuajad on muutunud pikemaks, suurenenud on tasuliste huviringide, stuudiote ja lastelaagrite arv ning mitmekülgsus. Noortekeskusesse pöördujate arv kasvab pidevalt, mis avaldab positiivset mõju majanduslikule poolele, kuna kõik tulud lähevad keskuse arendamisele ja moderniseerimisele.

Lisainfot Lasnamäe noortekeskuse tegevuse, teenuste ning kõikide huviringide kohta, on võimalik leida veebilehelt www.noortekeskus.ee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles