Töökaaslase surmaga lõppenud tööõnnetus tõi kraanajuhile karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Harju maakohus karistas täna tingimisi vangistusega kraanajuhti, kelle süül sai tööõnnetuses surma tema töökaaslane.

Tööõnnetus juhtus 2012. aasta 19. märtsil Tallinnas asuvas ettevõttes, kui kraanajuht-troppijana töötanud 54-aastane Alexander tõstis pukk-kraanaga poolhaagise peale teraslehti ja tabas teralehtede pakiga oma töökaaslast, kes suri saadud vigastustesse.

Süüdistuse kohaselt rikkus Alexander ohutusreegleid sellega, et ta oli töö ajal tugevas alkoholijoobes ja lubas oma töökaaslasel viibida laadimise ajal haagises. Alexander jätkas koorma ümberpaigutamist ka siis, kui tema töökaaslane jäi autohaagise katte alla varju ja viibis väljaspool kraanajuhi vaatevälja ning Alexander tabas töökaaslast teraslehtede pakiga.

Kannatanu, 1949. aastal sündinud Vasyl jäi haagise otsaseina ja koorma vahele ja sai tõsiseid vigastusi, mille tagajärjel ta suri samal päeval haiglas.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas Alexanderile süüdistuse töötervishoiu ja tööohutusnõuete eiramises, millega põhjustati ettevaatamatusest inimese surm.

Harju maakohus mõistis teisipäeval Alexandri teisipäeval kuriteos süüdi ning määras talle lõplikuks karistuseks aasta ja nelja kuu pikkuse tingimisi vangistuse. Vangistust ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kolmeaastase katseaja jooksul toime uut kuritegu ja täidab kriminaalhooldaja kontrollnõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles