Tšehhid kontrollivad võidusamba klaasdetaile

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusamba juures nokitsevad inimesed on viimasel ajal üsna igapäevane asi.
Vabadussõja võidusamba juures nokitsevad inimesed on viimasel ajal üsna igapäevane asi. Foto: Peeter Langovits

Täna ennelõunal tutvuvad Tšehhi klaasifirma Sans Souci spetsialistid Vabadussõja võidusamba klaasdetailidega, et muuhulgas pakkuda välja omapoolne lahendus monumendi nurgaliistude uue konstruktsioonilise lahenduse tarbeks.


Tšehhi spetsialistid vaatavad üle Vabadussõja võidusamba klaasdetailid ning tutvuvad täiendavalt samba nurgaosadega, et pakkuda lähiajal välja uute nurgaliistude ja kinnituste konstruktsioonilised lahendused, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet.

Tšehhide lahendused vaadatakse üle Tallinna Tehnikaülikooli inseneride ja monumendi autorite poolt ja heakskiidetud lahenduse alusel valmistatakse Tšehhis uued nurgaliistud koos uute kinnitustega.

Kaitseministeerium tellis möödunud sügisel Tallinna Tehnikaülikoolilt põhjaliku ekspertiisi kõikide Vabadussõja võidusammast puudutavate võimalike tehniliste riskide kaardistamiseks, mis valmib alles käesoleva aasta augustis.

Arvestades monumendi nurgaliistuga juhtunut, pidas kaitseminister hädavajalikuks veel enne TTÜ lõpliku aruande valmimist koostada vaheülevaade ja tegevuskava Vabadussõja võidusambaga seonduvate küsimuste lahendamiseks. Kokkuvõte valmib 9. juuliks ning avalikustatakse ministeeriumi kodulehel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles