Pjotr Dranga / Аккордионист-виртуоз Петр Дранга

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virtuoosne akordionimängija Pjotr Dranga on esmakordselt Eestis!


Tänapäeval on Pjotr Dranga tingimata üks Venemaa parimaid ja tuntumaid akordionimängijaid, kellel on oma isiklik, kordumatu ning äratuntav stiil ning kes on vallutanud kontserdilavasid nii Venemaal kui ka välismaal.



Peter Drangat kutsutakse teenitult virtuoosseks akordionimängijaks. Muusiku meisterlikkuse kõrgele tasemele viitavad lisaks tema hulgalistele austajatele (eriti naissoost austajatele) ja tihedale esinemiskavale ka sagedased esinemised Venemaa riigikanalites.



Lisaks virtuoossele maailmakuulsate šlaagrite autoriversioonide esitamisele on Peter Dranga ise uue albumi talendikate ja silmapaistvate kompositsioonide autor. Muusiku sõnul esitab ta kontserdil paljusid palu esmakordselt. Osa nendest on muusiku teiselt albumilt, aga mõnd selgelt rahvusliku sõnumiga pala esitatakse ainult käesoleva show ajal.



Peter Dranga kontsert on suurepärane kingitus kõigile talendika muusiku austajatele ning on märgiliseks sündmuseks populaarse instrumentaalmuusika maailmas.



Peter Dranga on pärit muusikute perest. Tema isa Juri Petrovitš Dranga on Gnessini nim. Muusikaakadeemia professor ja Venemaa rahvakunstnik. Peter hakkas akordionimängu õppima just akordionimängijast isa käe all.



Esmakordselt sai ta kuulsaks aastal 1996, kui ta sai VI Moskva akordionimängijate avatud konkursi laureaadiks ning sama aasta oktoobris võitis ta rahvusvahelise akordionimängijate konkursi Castelfidardos Itaalias. Edaspidi järgnesid ka teised konkursid, kus Dranga esikoha saavutas. Peter on Venemaa artist, kellel oli kõige rohkem ringreise aastatel 2012-2013. Kõik tema kontserdid on alati välja müüdud!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles