TSAAR SALTAAN LISAETENDUSED!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TSAAR SALTAAN


Värsistatud vaatemängAutor: Aleksandr Sergejevitš Puškin


Lavastus: Rühmatöö


Lavastuse idee: Tanel Saar


Dramaturg: Auri Jürna


Kunstnik: Pille Kose


Valguskujundaja: Sander Põllu


Osades: Katariina Ratasepp, Meelis Põdersoo, Tanel Saar, Ago Soots ja Margo Teder



Lavaloo algmaterjaliks on vene kirjaniku Aleksandr Sergejevitš Puškini poolt 1831. aastal kirja pandud „Muinasjutt Tsaar Saltaanist“, mis jutustab armastusest ja katsumustest õnne leidmisel, sõprusest ning suurtest tunnetest.


VATi näitlejate esituses ja dramaturg Auri Jürna kaasabil saab see põnevaid seiklusi täis värssmuinasjutt lisaks veel hulga akrobaatilisi trikke, mõistatuslikke silmamoondusi, videopilte ning mõnusat huumorit.



Lavastuses kasutatakse värssteksti nii Kalju Kanguri kui Felix Kotta tõlkes, mis lisab loole kirjanduslikult põnevat rütmimängu.


Kokkuvõttes on tegemist ühe tempoka ja vaatemängulise muinasjutuvestmisega, mis tahab pakkuda võrdselt elamusi nii lastele kui täiskasvanutele. Lastele alates 10. eluaastast ja täiskasvanutele  Etendus on ühes vaatuses, 1 h ja 20 min. Esietendus: 18.mai 2013 Rahvusraamatukogu Tornisaalis


NB! Tornisaali minekuks kogunemine Rahvusraamatukogu infoleti juures.  NB! Hilinejad saali ei pääse!  www.vatteater.ee


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles