Uuring: Kalamaja elanikud on tasulise parkimisala laiendamise vastu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niine tänav Kalamajas peaks uue plaani järgi muutuma kahesuunaliseks.
Niine tänav Kalamajas peaks uue plaani järgi muutuma kahesuunaliseks. Foto: Priit Simson

Ajavahemikul 11.-27. juuni üle Kalamaja asumi läbi viidud elanike küsitlus näitab üheselt, et Kalamaja elanikud on valdavas enamuses vastu igasugusele tasulise parkimisala laiendamisele oma koduasumis.


«130 vabatahtlikku viisid läbi küsitlust maja maja haaval, kokku suudeti sellisel moel lühikese aja jooksul läbi käia üle 40 protsenti Kalamaja majadest,» kinnitas üks aktiivsemaid küsitlejaid Kaarel Kalvik, teatas Telliskivi Selts.

«Erilist vaeva nägime oletatavate probleemsete piirkondadega, nagu Ilmarise kvartal, Niine tänav ja Salme kultuurikeskuse ümbrus. Selgus, et just Ilmarise kvartali elanikel on parkimisega erisuguseid muresid ja neile inimestele sobivaid lahendusi tuleks täpsemalt edasi uurida,» tõdes Kalvik.

Arvamusküsitlusele vastas 1771 inimest, nendest 97,2 protsenti ehk 1721 olid tasulise parkimisala laiendamise vastu, 1,6 protsenti ehk 29 inimest olid tasulise parkimisala laiendamise poolt ja 1,2 protsenti ehk 21 inimest jäid erapooletuks.

Küsitlus viidi läbi uudsel meetodil kodanikualgatuse korras Telliskivi Seltsi eestvedamisel. Telliskivi Selts ühendab endas Kalamaja ja Pelgulinna elanikke, ent küsitluses osalenud aktiivsete inimeste hulk üllatas seltsi ennastki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles