Stenbocki maja õuel jätkuvad tasuta kontserdid

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stenbocki maja Toompeal.
Stenbocki maja Toompeal. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Stenbocki maja õuel (Toompeal, Rahukohtu tn. 3) aastal 2001 alustatud tasuta kontserdisari jätkub ka tänavu: 4. juunil kõlavad laulupeolaulud.

Eesti lipu päeva puhul esineb Stenbocki maja õuel 4. juunil kell 18 Andre Maaker kontserdiga «Minu laulu pidu». Külalisena astub lavale ka Mari Kalkun. Kavas on laulupidude laulud kammerlikus seades akustilisele kitarrile. Kõlavad laulud nii esimeselt laulupeolt 1869. aastal kui ka käesoleva aasta laulupeolt.

Stenbocki maja õu on akustiliselt suurepärane kontserdisaal, mis ei vaja erilist võimendust. Kontserdisaal valitsushoone õuel on Euroopas ainulaadne. Teine kontsert Stenbocki maja õuel sel suvel toimub 8. augustil, kui möödub 14 aastat Vabariigi Valitsuse esimesest istungist Stenbocki majas ja toimub lahtiste uste päev.

Stenbocki maja õuel on üles astunud näiteks Eesti Rahvusmeeskoor, Hortus Musicus, Rondellus, Tallinna Filharmoonia Eri Klasi dirigeerimisel, Rein Rannap, Raivo Tafenau, Jaan Tätte ja Marko Matvere, Pepe Justicia, Sergio Bastos, Ramon Jaffé, ansambel Noorkuu, Helin-Mari Arder, Silvi Vrait, Hedvig Hanson, Gerli Padar ja Tõnu Naissoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles