Jõehobud mugisid juubelipeoks kingitud võililli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõehobud Tallinna loomaaias
Jõehobud Tallinna loomaaias Foto: Maaja Kitsing / Tallinna loomaaed

Eelmisel pühapäeval sai kääbusjõehobu Holger Tallinna loomaaia külastajatelt kingituseks võililledest meisterdatud sülemi.

Möödunud nädalal sündis Dagestani tuuridel Tallinna loomaaias kümme talle ja kahel valgepõsklagle perel koorus kokku kuus tibu.

Tibud koos ühe laglepaariga pidid aga veelinnumaja aedikusse varjule kolima, sest laglede pesapaiga naabruses elutsev niidu-nösuhane isalind kippus territooriumi kaitstes lagletibudele kallale.

19. mail avastati vastkoorunud poeg vöötkaku pesas, neljapäeval koorus esimene jääkoskla tibu. Pesast väljus kuuvanuseks saanud händkakupoeg, külastajail on hea õnne korral võimalik teda teiste händkakkude vahel silmata.

Möödunud nädalalõpul munemist alustanud lumekakkudel oli neljapäeval pesas juba kolm muna.

Kurgede pesitsemine läks tänavu aga viletsamalt: valgekured lõhkusid oma munad ära, õnnekurgede munad aga olid taas viljastamata. Ka maisimadude ja stepivaskussi munadest järglasi ei koorunud.

Jääkarutüdruk Nora julgeb aga juba vette sulistama minna. Seda küll ainult siis, kui bassein vaid poolest saadik vett täis on.

Täna toimub Tallinna loomaaias perepäev.

Eelkooliealistele on sel päeval sissepääs tasuta, teistele maksab pilet loomaaeda vaid 2 eurot.

Täpne päevakava on loomaaia kodulehel.

Täna avas laste loomaaed uksed uues asupaigas keskkonnahariduskeskuse külje all, loomaaia Õismäe poolses lääneväravas, mis on avatud aastaringselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles