Vabaduse puiestee roheline laine toimib lubatud sõidukiirusel

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduse puiestee.
Vabaduse puiestee. Foto: Mihkel Maripuu

Vabaduse puiesteel toimib juba teist nädalat «roheline laine», mida ühed sõidukijuhid kiidavad, teised aga vannuvad maa põhja.


Transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul reageeris mudatusele esimesena üks bussijuht, kes helistas transpordiametisse ja teatas, et foorid on korrast ära, ma ei sa enam normaalse kiirusega sõita. Ta täpsustas, et tegemist ei olnud Tallinna linnaliinide bussijuhiga.

«Me oleme teinud viis testsõitu ja need on näidanud, et on võimalik sõita Vabaduse puiestee ühest otsast teise kordagi peatumata sõidukiirusega 48 kilomeetrit tunnis. Nende sõitude jooksul on tulnud kaks korda peatuda, kui jalakäija on rohelise laine foorinupu vajutamisega läbi lõiganud. Aga siis läheb auto järgmise lainega edasi ja kogu süsteem töötab väga hästi,» rääkis Rüütelmaa.

Tagasiside on tema sõnul olnud valdavalt positiivne. «On olnud ka mõned negatiivsed telefonikõned, aga vestluse käigus on tulnud välja, et sõidukijuht on varem sõitnud kiirusega 70 kilomeetrit tunnis ja nüüd poriseb, et miks enam ei saa. Lubatud on seal 50 kilomeetrit tunnis ja kui me soovitame, et sõitke 48ga, siis mõni lõpetab kõne ära, aga üldiselt ollakse rahul ja ka lapsevanemad on öelnud, et sellist hullu kihutamist pole viimasel ajal enam olnud,» lisas ta.

Eelmine kiirusemõõtmine tehti Vabaduse puiesteel veebruaris. Selleks, et võrreldavaid tulemusi saada, tuleb ka rohelise laine mõju mõõta veebruaris, sest suvel ja talvel on sõidukiirused erinevad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles