Prokurör nõuab mõrvas süüdistatavatele meestele karmi karistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohtus algas kohtuprotsess korteriomaniku julmas mõrvas süüdistatavate meeste üle. Kohtualune Oskar Hints, taamal Mark Dorožkov.
Harju maakohtus algas kohtuprotsess korteriomaniku julmas mõrvas süüdistatavate meeste üle. Kohtualune Oskar Hints, taamal Mark Dorožkov. Foto: Martin Ilustrumm

Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik nõudis reedel Harju maakohtus korteriomaniku mõrvas süüdistatavatele meestele karmi karistust.

Prokuröri hinnangul on 64-aastase Marki ja 57-aastase Oskari süü mõrvas tõendatud ning kohus peaks neile määrama vastavalt 14- ja 19-aastase vangistuse. Ühtlasi süüdistab prokuratuur Marki kelmuses, dokumendi võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises. Kolmandana kohtu all olevale 65-aastasele Eduardile nõudis prokurör kelmuse eest üheaastast tingimisi vangistust kolmeaastase katseajaga.

Süüaluste kaitsjad leidsid, et kohus peaks langetama õigeksmõistva lahendi. Kohus kuulutab lahendi 19. juunil.

Süüdistuse kohaselt tungisid 57-aastane Oskar ja 64-aastane Mark eelmise aasta 15. novembril Tallinnas Köleri tänaval asuvas majas kallale 1944. aastal sündinud mehele, kellelt Oskar üüris korterit. Oskar ja Mark peksid korteriomanikku käte, jalgade ja kõva esemega, tekitades talle pika aja jooksul kannatusi ja raskeid vigastusi, mille tagajärjel kannatanu suri. Järgmisel päeval matsid nad surnukeha Viimsi vallas Tammneeme piirkonnas asuvasse metsa, kust politseiametnikud selle 18. detsembril leidsid.

Uurimisandmeil oli Oskar jätnud korteriomanikule tasumata üüri- ja kommunaalmaksed ning keeldus üürilepingu lõpetamisel oma asju korterist ära viimast.

Politsei pidas Oskari mõrvas kahtlustatavana kinni 19. novembril ja Marki 12. detsembril ning kohus võttis nad prokuröri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla.

Lisaks mõrvale süüdistatakse Marki ka selles, et ta pettis koos 65-aastase Eduardiga 2012. aastal surnud naise pärijatelt välja korteri. Süüdistuse kohaselt esitasid Mark ja Eduard eelmise aasta mais notaribüroos võltsitud testamendi, mille põhjal naine olevat pärandanud Eduardile oma Paekaare tänaval asuva korteri ja notar alustaski testamendi alusel pärimismenetlust. Samuti süüdistatakse Marki võltsitud dokumentide abil sotsiaaltoetuste taotlemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles