Teeärimehe terrori ohver: oksjonile läks meie maja vee- ja soojasõlm

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjonilt Hansu tee ostnud ettevõte on tänaval korraldanud tasulise parkimise.
Oksjonilt Hansu tee ostnud ettevõte on tänaval korraldanud tasulise parkimise. Foto: Mihkel Maripuu

Hansu elamurajooni ümbritseva rõngastänava kaotus teeärimehest aferistile pole ainuke näide teiste arvelt rikastuda püüdmisest - ühe sealasuva kortermaja vee- ja soojasõlm avastati viimasel hetkel pankrotioksjonilt ja osteti maja poolt välja.

2013. aasta sügisel pani pankrotihaldur Toomas Saarma avalike teadete kaudu enampakkumisele muuhulgas korteriühistu Hansu 2 vee- ja soojussõlme. «Avastasime selle juhuslikult ning suutsime 06.01.2014 lõppenud enampakkumiselt ära osta,» rääkis Soolo, kes väljendas imestust, miks pankrotihaldur neid sellisest oksjonist ise ei teavitanud.

Toomas Saarma kinnitusel edastas ta 7. augustil 2013 aastal KÜ-le Hansu 2 tähitud kirjaga ettepaneku kolme tehnilise ruumi omandamiseks, mis tagastati pankrotihaldurile ASi Eesti Post poolt 26. augustil 2013.

Seejärel teatas panktrotihaldur KÜd Hansu 2 kolme kinnisasja müügist enampakkumisel (samuti tähitud kirjaga) 28. novembril 2013, kuid ka nimetatud kiri tagastati ASi Eesti Post poolt 20. detsembril 2013, väitis haldur Postimehele edastatud kirjas.

Saarma edastusel ei ole pankrotihalduri kohustuseks kolmandate isikute teavitamine enampakkumiste toimumisest ega selle sisust.

«Kodumajagrupi AS (pankrotis arendaja – toim.) suhtes kuulutati välja pankrot 16. juunil 2010 ning pankrotihalduriks nimetati Toomas Saarma. Antud piirkonnas elavatele/tegutsevatele isikutele oli see asjaolu teada. Kui kellelgi oleks olnud sovi saada teavet pankrotivara müügi kohta, siis oleks saanud antud küsimustega halduri poole ka pöörduda,» selgitas Saarma.

KÜ-l Hansu 2 õnnestus siiski pankrotioksjonilt maja tehnilised ruumid enda omandisse osta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles