Lauri Laats: Keskerakond kahjustab Tallinna linna mainet

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Laats.
Lauri Laats. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavolikogu sotside fraktsiooni esimehe Lauri Laatsi sõnul kahjustab Keskerakond avaliku raha eest endale reklaami tehes Tallinna linna mainet ja loomulikult peavad keskerakondlased selle raha linnakassasse tagasi maksma.

«Vaadates, mis toimub Tallinnas enne valimisi, igasuguste asutuste ja ehitiste valmimist, Savisaare abilinnapeade ja muude ametnike piltide eksponeerimist, loomulikult on see taunimist väärt,» lausus Laats Postimehele.

Kommenteerides Tallinna otsust pöörduda erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) vastu prokuratuuri, märkis Laats, et eks nad pidid vastulöögi andma.

«Millega see lõpeb, eks paistab. Kui Keskerakonnal on midagi öelda, oleksid pidanud selle avalduse tegema Keskerakond, mitte Tallinna linn. Nüüd hakatakse  Tallinna maksumaksja raha eest protestima. Tallinna ja Keskerakonna rahakotid on taas segi läinud,» sõnas Laats.

Erakondade rahastamise järelevalvekomisjon (ERJK) pöördus eile prokuratuuri seoses kohalikel valimistel kandideerinud Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare, abilinnapea Arvo Sarapuu, Põhja-Tallinna linnaosa vanema Karin Tammemäe ja tema asetäitja Priit Kutseri ning Tallinna ettevõtlusametis töötava Jaanus Mutli valimiste eel avaldatud ja algselt teavituskampaaniaks nimetatud valimisreklaamidega, mille kulud maksis kinni Tallinna linn.

Komisjon märkis riigiprokuratuurile esitatud avalduses, et reklaamid ei olnud mõeldud mitte teavitusena kohaliku omavalitsuse eesmärkide täitmiseks, vaid Tallinnas võimul oleva Keskerakonna reklaamikampaaniaks. Reklaamide varjatud eesmärk oli avalduse kohaselt Keskerakonna nimekirjades kandideerinud inimeste ja Keskerakonna huvide korruptiivne realiseerimine, kusjuures avalike vahendite kasutamiseks puudus legitiimne põhjus.

Keskerakond teatas vastuseks ERJK otsusele pöörduda, et erakonna hinnangul sekkub komisjon oma tegevusega omavalitsuste autonoomiasse ja püüab kahjustada Tallinna linna mainet.

Tallinna linnavalitsus teatas täna, et nõuab prokuratuurilt ERJK suhtes sõltumatu uurimise alustamist ja vajadusel «selle poliitilise seltskonna» väljavahetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles