Seppik: Savisaare arvates on Keskerakond ja Tallinn üks ja sama

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik
Ain Seppik Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Ain Seppiku hinnangul näitab Keskerakonna käitumine Tallinna linnajuhtide valimisreklaami küsimuses seda, et partei esimehe Edgar Savisaare hinnangul on Keskerakond ja Tallinna linn üks ja sama.

«Keskerakond kasutab alati tüüpilist kaitsesammu ja ütleb, et «ise oled paha ja ise tegid». See on Savisaarel puhul tüüpiline, ta tegi seda siis, kui kaitsepolitsei läbiotsimisi tegi ja nii edasi. Nende põhimõte on, et kõige parem kaitse on rünnak,» ütles Seppik Postimehele.

Seppiku sõnul on hea see, et erakondade rahastamise järelevalvekomisjon on lõpuks hakanud midagi ette võtma ja oma funktsioone täitma.

«Me nägime ju kõik, mis Tallinna linnas enne kohalikke valimisi toimus ja kuidas kasutati eelarvevahendeid ühe partei kandidaatide huvides. Keskerakonna liikmetega plakatid ei olnud mingi teavitamine, see oli valimiskampaania,» lausus Seppik.

Tema sõnul oleks Keskerakonna niinimetatud teavituskampaania kohta kindlasti tarvis kohtulahendit, mis ütleks, mis on lubatuid ja mis on lubamatu. Eesti poliitikas on lubatava ja lubamatu piir täiesti hägustunud, seda eriti Tallinnas. Komisjon juhtis tähelepanu väga õigele asjale,» lausus Seppik.

Erakondade rahastamise järelevalvekomisjon (ERJK) pöördus eile prokuratuuri seoses kohalikel valimistel kandideerinud Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare, abilinnapea Arvo Sarapuu, Põhja-Tallinna linnaosa vanema Karin Tammemäe ja tema asetäitja Priit Kutseri ning Tallinna ettevõtlusametis töötava Jaanus Mutli valimiste eel avaldatud ja algselt teavituskampaaniaks nimetatud valimisreklaamidega, mille kulud maksis kinni Tallinna linn.

Komisjon märkis riigiprokuratuurile esitatud avalduses, et reklaamid ei olnud mõeldud mitte teavitusena kohaliku omavalitsuse eesmärkide täitmiseks, vaid Tallinnas võimul oleva Keskerakonna reklaamikampaaniaks. Reklaamide varjatud eesmärk oli avalduse kohaselt Keskerakonna nimekirjades kandideerinud inimeste ja Keskerakonna huvide korruptiivne realiseerimine, kusjuures avalike vahendite kasutamiseks puudus legitiimne põhjus.

Keskerakond teatas vastuseks ERJK otsusele, et erakonna hinnangul sekkub komisjon oma tegevusega omavalitsuste autonoomiasse ja püüab kahjustada Tallinna linna mainet.

Tallinna linnavalitsus teatas täna, et nõuab prokuratuurilt erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) suhtes sõltumatu uurimise alustamist ja vajadusel «selle poliitilise seltskonna» väljavahetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles