Öörahureform muudab jäätmeveo aega

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügivedu.
Prügivedu. Foto: Raigo Pajula

1. juulist jõustuv seadus muudab öörahu aega ja sellega seoses muutuvad ka jäätmevedajate veograafikud.


Kolme aasta eest võttis riigikogu vastu korrakaitseseaduse, mis muudab tänavu alates 1. juulist senist öörahu korda. Kui praegu algab öörahu kell 23 ja kestab kella seitsmeni, siis alates 1. juulist kehtib tööpäeviti öörahu kella 22-6 ning reedeti ja laupäeviti (puhkepäevale eelneval ööl) kella 00.00-7.00. Öörahu ajal on keelatud tekitada häirivat müra või valgusefekte. Piirang ei kehti Eesti Vabariigi aastapäeva, jaanilaupäeva ja uusaastaööl, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Seadusemuudatus mõjutab ka jäätmeveo aega Tallinnas, kuna Tallinna jäätmehoolduseeskirja järgi ei ole elurajoonides jäätmevedu lubatud öörahu ajal. Seega võivad jäätmevedajad hakata alates 1. juulist jäätmeid vedama tööpäeviti alates kella kuuest hommikul. Turismihooajaks on vanalinnas juba praegu jäätmevedu erandkorras lubatud alates kella kuuest, et turistid ja jäätmeveokid üksteist segama ei hakkaks.

Muudatuse tõttu palub Tallinna keskkonnaamet pöörata tähelepanu sellele, et jäätmevedaja saaks alates 1. juulist jäätmemahutile veopäeval ligi alates kella kuuest hommikul. Lisaks tasub vajadusel üle vaadata jäätmemahuti, et see oleks terve ja puhas ning võimalikult kergesti leitav.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles