Tallinna linnateater peab reedel heade asjade laata

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk mulluselt heade asjade laadalt.
Hetk mulluselt heade asjade laadalt. Foto: Siim Vahur

Teist aastat järjest võtab keskaegsesse kaupmehemajja pugenud teater Vanalinna päevade aegu tagasi oma algse funktsiooni kauplemiskohana.


Sel korral on heade asjade laadal rõhk mahedal toidu- ja joogipoolisel, Linnateatri töötajad ootavad aga pannkoogikohvikusse. Heade asjade laat toimub 30. mail kell 11-15 Linnateatri Dieles, Panso saalis ja Teatrisõprade klubis.

Möödunud aastal kogunes heade asjade laadale rohkelt teatriinimesi isevalmistatud käsitöötoodetega, samuti teatri lähedasi sõpru kaupmeeste hulgast. Melu jätkus tundideks, nii siin- kui sealpool kauplemisletti seisnute positiivne tagasiside julgustas üritust ka teistkordselt korraldama. Lähenevat rannahooaega silmas pidades on seekord esindatud keskmisest rohkem toidukaupmehi. Et tervislik toit teeb ilusaks ja õnnelikuks, siis on rõhk käsitsi valmistatud ja ökotoidul.

«Heade asjade laada nimel on mitu varju ja tähendust. Rõhk ei pea sugugi olema sõnal «asjad» – «head asjad» võivad olla ka suhted, jagatud hetked. Peamine ongi, et käik Heade asjade laadale oleks üks mõnus ja meeldejääv moment – see on ennekõike suhtlemise koht,» kirjeldas sündmust laada perenaine Margot Böttcher.

Kaubitsema tulevad mitmed Saaremaa kaupmehed käsitsi valmistatud hoidiste ja siirupitega, ei puudu mesi ega liha, ökojäätised, maitsev vein ja juust. Soetada saab käsitsi valmistatud keraamikat, rõivaid, ehteid, kosmeetikat, kohal on ka vintage rõivastega kauplejad ning raamaturinglus.

Kõik linnateatri sõbrad on lubanud tulla kaubitsema tavapärasest soodsamate hindadega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles