Fotod: Politsei tuvastas raskeveokite kontrollis 47 väärtegu

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäevast kolmapäevani kontrollisid politseinikud Harjumaa erinevates kohtades raskeveokite tehnilist seiskorda, massipiirangust kinnipidamist ning veokijuhtide töö- ja puhkeaja nõuete täitmist.

«Raskeveokite sattumine liiklusõnnetustesse on nende suure massi tõttu sageli traagiliste tagajärgedega. Õnnetused aga kipuvad juhtuma siis, kui juht on väsinud ning tema tähelepanu ja reageerimisvõime on seetõttu häiritud, sõiduk on tehniliselt korrast ära või on koorem lubatust suurem või kinnitamata,» selgitas kontrollimise ning juhtide tähelepanu pööramise vajalikkust Politsei- ja Piirivalveameti vanemkomissar Priit Tuuna.

Kolme päeva jooksul kontrollisid politseinikud 136 raskeveokijuhti ning alustasid 47 väärteomenetlust. Korrakaitsjad tabasid ühe juhtimisõiguseta ning ühe kiirust ületanud veokijuhi.

Erakorralisele ülevaatusele suunati 14 sõidukit, massipiirangu rikkumisi avastati 37 ning erakorralisele ülevaatusele suunati 14 sõidukit. Joobes juhte kontrollitute seast ei tuvastatud, külla aga oli 15 juhti rikkunud töö- ja puhkeaja seadust.

Sel aastal on raskeveokitega juhtunud õnnetustes hukkunud kolm veokijuhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles