Tallinn nõuab tema tegevust uurinud komisjoni uurimist

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiu staadioni avamise reklaamil figureerisid 2013. aastal Jaanus Mutli, Edgar Savisaar ja Arvo Sarapuu. ERJK leidis, et poliitikud kasutasid linna raha valimisreklaamiks.
Hiiu staadioni avamise reklaamil figureerisid 2013. aastal Jaanus Mutli, Edgar Savisaar ja Arvo Sarapuu. ERJK leidis, et poliitikud kasutasid linna raha valimisreklaamiks. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinn nõuab prokuratuurilt erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) suhtes sõltumatu uurimise alustamist ja vajadusel «selle poliitilise seltskonna» väljavahetamist.


Tallinna linna rahade eest ei ole valimisreklaame tehtud ning ei tehta tänase linnavõimu poolt ka edaspidi, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. «Prokuratuur on korduvalt teostanud uurimist keskerakondlaste poolt linna või linnaosade finantside kasutamise kohta, kuid iga kord selle lõpetanud, kuna pole leitud midagi seadusevastast,» seisab linna pressiteates.

«Samal ajal on korduvalt juhitud tähelepanu riigi rahade kasutamise kohta valimiskampaaniaks IRLi, Reformierakonna jt eestvõttel. Kuna ERJK ei ole sellele demonstratiivselt mingit tähelepanu pööranud, otsustas Tallinn pöörduda nendes küsimustes halduskohtusse ja nõuda ERJK tegevuse suhtes sõltumatu uurimise alustamist ja vajadusel valitsuse poliitilisi tellimusi täitva seltskonna väljavahetamist,» edastas pressiteenistus.

ERJK pöördus eile riigiprokuratuuri seoses kohalikel valimistel kandideerinud Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare, abilinnapea Arvo Sarapuu, Põhja-Tallinna linnaosa vanema Karin Tammemäe ja tema asetäitja Priit Kutseri ning Tallinna ettevõtlusametis töötava Jaanus Mutli valimiste eel avaldatud ja algselt teavituskampaaniaks nimetatud valimisreklaamidega, mille kulud maksis kinni Tallinna linn.

Komisjon märkis riigiprokuratuurile esitatud avalduses, et reklaamid ei olnud mõeldud mitte teavitusena kohaliku omavalitsuse eesmärkide täitmiseks, vaid Tallinnas võimul oleva Keskerakonna reklaamikampaaniaks. Reklaamide varjatud eesmärk oli avalduse kohaselt Keskerakonna nimekirjades kandideerinud inimeste ja Keskerakonna huvide korruptiivne realiseerimine, kusjuures avalike vahendite kasutamiseks puudus legitiimne põhjus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles