Vanalinna lasteaed peab seniselt pinnalt välja kolima

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna lasteaed.
Vanalinna lasteaed. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinncity üleskutsele kiita õpetajat või lasteaeda vastas kommentaariumis lugeja, et kiidab Vanalinna Lastaeda, mis tema andmetel aga kahjuks suletakse. Tallinncity uuris - milles asi?

Kokku käib eralasteaia 4 rühmas 60 last, viimaseks lasteaiapäevaks vanades ruumides Laial tänaval jääb 26. juuni, sest rendilepingut ei pikendatud. Lapsevanemate sõnul tuli neile uudis rendilepingu lõpetamise kohta nagu välk selgest taevast, juba on hakatud ka uusi ruume otsima ning pöördutud abi saamiseks kesklinna vanema Mihhail Korbi poole.

Korb kinnitas, et sai paari päeva eest tõepoolest erapinnal asunud eralasteaia vanemate murekirja ning rahustas lapsevanemaid omalt poolt lubadusega mingi lahenduse leidmisele kaasa aidata. «Selge on see, et 60 vanalinna last ei saa jääda sügiseks lasteaiakohata. Saime probleemist teada vaid paar päeva tagasi, praegu on sobivat ruumi raske leida, kui oleks varem, näiteks pool aastat tagasi rendilepingu lõppemise ohust teadnud, oleks abistamine olnud lihtsam,» selgitas Korb.

Esimene probleemilahendus kesklinna vanema sõnul oleks lasteaia kolimine erapinnale, teine vaadata läbi linna omanduses olevad pinnad, mis võiksid lasteaiale sobida.  «Probleem on olemas, vanalinna piirkonnas on raske lasteaia tegevust korraldada,» nentis ta.

Lasteaia juhataja Marika Sõrmus jäi Postimehega kõneldes napisõnaliseks, öeldes, et jutud lasteaia sulgemisest on siiski ennatlikud. «Rendileping vanalinnas lõpeb, mis edasi saab, ei oska öelda, juunis siirdume väljateenitud kollektiivpuhkusele,» lõpetas ta kõne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles