Vabaõhumuuseumis tuleb tantsu- ja laulupeost inspireeritud piknik

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaõhumuuseum.
Vabaõhumuuseum. Foto: Peeter Langovits

 Eesti Vabaõhumuuseumis toimub laupäeval, 31. mail kell 18 Puudutuse piknik, mis on inspireeritud selle aasta laulu- ja tantsupeost «Aja puudutus. Puudutuse aeg». Mereäärsel kiigeplatsil esinevad kaheksa koori ning mängib ansambel Tuulelõõtsutajad.

Pikniku idee autori Veljo Raamatu sõnul on see heaks võimaluseks veeta mõnus varasuvine õhtu koos pere ja sõprade, koorilaulu ja tantsumuusikaga. «Teeme kummarduse Eesti tähtsaimale kultuurisündmusele ning anname oma panuse, et laulu- ja tantsupeo ajaks oleks osavõtjate lauluhääled lahti lauldud ja tantsusammud lihvitud,» rääkis Raamat.

Oma lemmikuid laulupeo kavast esitavad Puudutuse piknikul Eesti Vabaõhumuuseumi segakoor, Kalevi kammerkoor, Patika külakoor, Mäluasutuste segakoor MaSk, TTÜ Vilistlaste naiskoor, Flora kammerkoor, Põllumajandusministeeriumi koor ja Paul Ruudi kergemuusikakoor. Lõpetuseks esitavad koorid üheskoos armastatud laulupeo lugusid «Seejärel mängib tantsuks lustakat lõõtspillimuusikat ansambel Tuulelõõtsutajad. Õhtu lõpeb päikeseloojangu ajal kell 22.12.

Piknikule pääseb vabaõhumuuseumi tavapiletiga. Tulla võib oma piknikukorviga, kuid kiigeplatsil pakub maitsvaid toite ja kosutavaid jooke ka Kolu kõrts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles