Arendaja nõuab Sanatooriumi pargiala detailplaneeringu algatamist

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arendaja tahab endisest haiglahoonest teha 64 korteriga elamu.
Arendaja tahab endisest haiglahoonest teha 64 korteriga elamu. Foto: Mihkel Maripuu

Nõmmel Põllu, Pargi ja Sihi tänavate vahele jääva pargiala omanik AS Infortar soovib, et linnavalitsus algataks ala detailplaneeringu.


Infortar taotleb linnalt detailplaneeringu algatamist, et rekonstrueerida seal asuvad tühjalt seisvad endised haiglahooned 64 korteriks, 120kohaliseks lasteaiaks ning kodanikeühenduste kasutusse antavaks seltsimajaks.

Linnavalitsus otsustas möödunud aastal ootamatult detailplaneeringut mitte algatada, vaid panna selle algatamise otsustamine Nõmme elanike seas rahvahääletusele. Tänavu märtsis viidigi Nõmme elanike seas läbi küsitlus ning 1182 vastanust olid 817 detailplaneeringu algatamise vastu ja 337 poolt. 28 hääletussedelit tunnistati kehtetuks.

Seejärel oli linnavalitsuse istungi päevakorras punkt, mille kohaselt rahvaküsitluse tulemused «võeti teadmiseks». Nüüd on Infortar uuesti linnavalitsuse poole pöördunud ning palub detailplaneering siiski algatada.

«Saame aru, et planeeringu algatamise viibimise üheks põhjuseks oli antud küsimuse suhtes eelnevalt läbiviidud rahvaküsitlus. Selle tulemused on aga nüüdseks juba mõnda aega teada, kuid detailplaneeringu algatamise protsess pole siiski jätkunud,» ütleb Infortari tegevdirektor Jaan Tamm oma kirjas abilinnapea Taavi Aasale.

«Kuna küsitluses osales vaid umbes kolm protsenti Nõmme elanikest, siis on ilmne, et nimetatud spetsiifiline küsimus ei ole Nõmme elanike rõhuvale enamusele oluline teema. Küsitlusele eitava vastuse andnud moodustavad Nõmme elanikest kaks protsenti ja seega 98 protsenti Nõmme elanikest ei ole koostatava planeeringu suhtes vastuseisu ilmutanud. Sellest võib järeldada, et valdav osa Nõmme elanikest on huvitatud või vähemalt neutraalsed antud alale detailplaneeringu algatamisest meie poolt esitatud eskiisi alusel, et seal asuvad hooned saaks rekonstrueeritud ning kasutule võetud,» teeb Infortari esindaja järelduse.

Nii palubki arendaja linnavalitsuselt otsust detailplaneeringu algatamiseks, lubades detailplaneeringu menetluse jooksul näidata üles head tahet nii linnaametite kui ka naabrite ettepanekute arvestamisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles