Vabaõhumuuseumis tuleb muinas- ja keskaega tutvustav telklaager

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Austrvegr

Eesti Vabaõhumuuseumis toimub sel nädalavahetusel, 31. mail ja 1. juunil üritus «Elav ajalugu 2014 - muinasajast keskaega», kus tutvustatakse Põhja- ja Kesk-Euroopa vanemat ajalugu. Kahe päeva jooksul saab ajaloolises telklaagris lähemalt uurida muinas- ja keskaja eluolu, riietust, käsitööd, võitluskunsti, söögivalmistamist ja palju muud.

 Ürituse korraldaja on MTÜ Lonkava Hundi Koda, teklaagri koordinaatori Katrin Koch-Maasingu sõnul pakub «Elav ajalugu» võimalust lähemalt piiluda inimeste igapäevast elu, mis jääb ajalooõpikutes aastaarvude ja valitsejate nimede varju.

Mõlemal päeval algavad tegevused telklaagris kell 10. Kohal on käsitöölised ja kaupmehed, keskaja maitseelamusi pakkuv köök, muusikud, tantsijad ja sõdalased Eesti ja välismaa ajalooklubidest - esindatud on ajalooklubid Reas, Austrvegr, Rotelevik, Agelinde, Tarbatu, Lonkava Hundi Koda jt.

Vabaõhumuuseumi Kerase platsil näeb võitlustreeningut, saab tutvuda lähemalt ajaloolise rõivastuse ja relvastusega muinasajast keskajani ning osaleda tantsutunnis. Huvilised saavad jalutada laagris koos asjatundliku saatjaga, kes räägib põhjalikumalt ajalooklubidest ja nende tegevustest. Lastealal ootavad kõiki osavusmängud ja meisterdamine. 31. mai õhtul kell 17 algab Poola ansambli Tryzna kontsert, kus esitatakse Põhja- ja Ida-Euroopa keskaja muusikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles