Tallinn ostab järgmised 20 uut linnabussi

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ühistransport. Uued MAN City bussid uue Tallinna ühistranspordi ühtse kujundusega. Sellist hakkavad järgima ka uued trammid.
Tallinna ühistransport. Uued MAN City bussid uue Tallinna ühistranspordi ühtse kujundusega. Sellist hakkavad järgima ka uued trammid. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Linnatranspordi AS-i (TLT) juhatuse esimees Enno Tamm ning firma MAN Truck & Bus AG Ida-Euroopa regiooni asepresident Roland W. Schacht kirjutasid eile alla tarnelepingu, mille alusel saab Tallinn juurde 20 uut liinibussi.

Lepingu maht on 4 322 500 eurot, mille eest jõuab tänavu detsembris Tallinnasse 15 tavalist 12 meetri pikkust ning viis 18,75 meetri pikkust liigendbussi.

«Järjekordne bussihange on olnud edukas. Aasta lõpust alates teenindab tallinlasi lisaks 20 uut bussi,» ütles Tamm pärast lepingu allkirjastamist. «Seejuures on oluline, et iga neljas TLT linnaliinibuss on soetatud viimase kolme aasta jooksul.»

«Meil on väga hea meel sõlmida Tallinna Linnatranspordi AS-ga lepingut juba kolmandat korda,» kinnitas Schacht. «See näitab usaldust meie vastu ning meie toodangu kvaliteeti ja usaldusväärsust. Lepingut sõlmides aitame Tallinna Linnatranspordi AS-l tõsta bussiteenuse kvaliteeti. Oleme ka edaspidi huvitatud uute ja keskkonnasõbralike lahenduste pakkumisest.»

Võrreldes eelmisel aastal TLT ostetud 40 MAN-i bussiga on kõige suurem erinevus see, et tänavu soetatavatel bussidel on Euro 6 saastenormidele vastavad eriti keskkonnasõbralikud diiselmootorid. Kõigi ostetavate busside salongides on ka turvakaamerate salvestussüsteem.

Eelmisel aastal ostetud 40 MAN-i bussi on leidnud nii sõitjate kui bussijuhtide hulgas positiivse vastuvõtu. Ka tänavu soetatavate busside väliskujundus vastab Tallinna Transpordi uuele identiteedijuhisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles