DMX (USA)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailmakuulus hiphopartist DMX esineb  26. juunil esmakordselt Eestis.

DMX, kodanikunimega Earl Simmons on mainekas USA räppar ja näitleja, kes karjääri vältel müünud üle 30 miljoni albumi, millega on  kuue maailma edukaima hiphopartisti hulgas. Läinud aasta detsembris alustas räpilegend DMX maailmaturneed, mille raames jõuab staar ka esmakordselt Baltimaadesse ning esineb  26. juunil Tallinnas, klubis Arena3, Tartu mnt. 17.

Hiphop-Ikooni DMX-i piletid on tänasest müügis kõigis piletilevi müügikohtades üle baltikumi.

EELMÜÜKI TULEB VAID 1000 PILETIT!

Olles üks kõigi aegade enimmüüv hiphop-täht on täna 43-aastane DMX räpiajaloos ainus artist, kes oma järjestikuse viie albumiga jõudis iga kord edetabelite tippu. Võrdväärselt 2 Pac Shakur´iga hoitakse „Billboard Chart“ rekordit. Artistid suutsid jõuda ühe aasta sees oma mõlemate albumitega esimesele kohale.
DMX on teinud ka edukat näitlejakarjääri ning osalenud mitmes Hollywoodi kassahitis nagu:
Belly, Romeo Must Die, Exit Wounds, Cradle 2 The Grave ning Last Hour.

New Yorgis sirgunud DMX alustas muusikukarjääri 1988.aastal beatbox´erina. 1991. aastal kirjutati temast kui tõusvast hip-hop artistist ja  aasta hiljem võttis  Columbia Recordsi üks label´eid „ Ruffhouse“ ta enda tiiva alla, et anda välja debüütsingel  „Born Loser“. Järgmine singel „Make a Move“ avas talle uksed tuntud nimede sekka.   Klassikalises underground-loos „Time to Build“ lõi DMX kaasa ühes Jay-Z, Ja Rule'i ning Mic Geronimo'ga ja tegi koostööd ka paljude teistesuurnimedega.

Veebruaris 1998.a. andis Def Jam Recordings välja hittsingli „Get at Me Dog“, mis sai ka kuldplaadi staatuse. Sama aasta maikuus anti välja ka esimene album „It´s Dark and Hell Is Hot“, millel ilutses ka hittlugu „Ruff Ryders Anthem“. Album jõudis Billboard 200 U.S tabeli etteotsa ning müüs üle viie miljoni koopia. Sama aasta detsembris üllatas  DMX  oma teise albumiga „Flesh of My Flesh, Blood of my Blood“. Album jõudis taaskord Billboard 200 tabeli etteotsa ning ainuüksi ühe nädalaga müüdi neid 670 tuhat koopiat. 1999.aasta detsembrikuul andis DMX välja oma seni edukaima albumi „ … And Then There Was X „. Album sisaldas edukaid hitte : „Party Up“, „What´s My Name?“ ning „What These Bitches Want“. Ka kolmas plaat jõudis edetabelite etteotsa ning sai kuuel korral plaatiunm-staatuse osaliseks.
2001. aasta oktoobril ilmutas artist oma neljanda eduka albumi „The Great Depression“, mis jõudis taas edetabelite tippu.  Album sisaldas hitte : "Who We Be", "We Right Here" ning "Shorty Was The Bomb". 

DMX´i viies album „Grand Champ“ ilmus 2003.aastal ning sai taaskord Billboard 200 Chart tabelis esimese koha. 
Plaat hõlmas hitte : "Where Tha Hood At" ja "Get it on the Floor". Peale suure edu kordamist lubas räpistaar, et album jääb viimaseks ja aeg on pensionile jääda.
Peale kolmeaastast pausi naases mees tagasi muusikaärisse, aga juba teise plaadifirmaga, kellega tal ka varem oli kokkupuuteid. Tegu oli Columbia Recordsiga, kellega 1.augustil 2006.a. anti välja DMX´i kuues album „Year of the Dog … Again“. Mõelda vaid, et esikohast jäi ta seekord vaid napi 100 müügiga maha! Järgnesid kaks hittsinglit "Lord Give Me A Sign" ja "We In Here".

12. juunil 2008 andis Def Jam välja DMX'i paremiku ehk „The Definition of X : The Pick of the Litter“. Lisana andis Def Jam aastal 2011 välja ka „The Best of DMX“, mis sisaldas hitte : "Where the Hood At?" ja "X Gon' Give It to Ya".

Alates 2009. aastast on kirevat elu elanud ja tänaseks vähemalt 12 lapse isa  saatnud keerulised ajad. DMX´i ellu tuli gospeli-muusika, mitmed väärteod ja kulukad kohtuistungid. Kogu karjääri jooksul on aga mees kümneid kordi vangikongi külastanud, teda on süüdistatud loomade tapmises, pussitamises, kallaletungis ja mitmetes vargustes, kaasaarvatud gangsterile omased narkootikumide -ja relvade omamised.

DMX´i uus ajajärk algas 2011 aasta  oktoobrist, kui ta esines BET Hip Hop Awards´il. Peale mitmeid albumi ilmumiskuupäevade edasilükkamisi, avaldas artist 11.septembril 2012 oma seitsmenda albumi „Undisputed“, mille aitasid valmis teha tuntud nimed Swizz Beatz ning J.R.Rotem.

2013. aastal ütles DMX, et töötab oma kaheksanda stuudioalbumi kallal. Sellel teevad kaasa Swizz Beatz ning Dame Grease. 

  Party Up - https://www.youtube.com/watch?v=thIVtEOtlWM   X Gon Give To Ya - https://www.youtube.com/watch?v=fGx6K90TmCI

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles