Lahkumine. WHS - visuaalne teater Soomest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahkumine. Visuaalne teater Soomest


Kumu auditoorium toob Eestisse rahvusvaheliselt tunnustatud visuaalse teatri ja uue tsirkuse trupi WHS, kelle üks viimaseid lavastusi „Lahkumine” loob optiliste illusioonide abil maagilise ruumi. Laval on mees ja naine, kelle suhe on muutunud keeruliseks. Nende hingeline segadus väljendub läbi kehalise liikumise – ja läbi laval olevate, justkui elustunud objektide liikumise.



„Lahkumine”

on Soome uue tsirkuse ja visuaalse teatri WHS lavastus, mis pärast 2013. aastal Strasbourgis esietendumist on jõudnud külastada nii Euroopa kui ka Lõuna-Ameerika teatri- ja festivalilavasid. Sõnatu tükk toob lavale mehe ja naise, kes on teineteisest kaugenenud ning leiavad end keset unenäolist ja illusoorset fantaasiamaailma, mis hakkab laval eri vorme võtma. 19. sajandi mustkunstinumbritest inspireeritud lavateos loob nõidusliku atmosfääri, kus tsirkus, maagia, tants, moekunst ja multimeedialahendused sulanduvad nõiduslikuna mõjuvaks teatrielamuseks. Lugu võimendavad suuremõõtmelised videoprojektsioonid, mille mustvalge filmikeel ja eriefektid kanduvad sõna otseses mõttes ekraanilt lavale.



WHS

on rahvusvaheliselt tunnustatud visuaalse teatri ja kaasaegse tsirkuse trupp, kel on oluline roll Soomes viimase kümnendi jooksul toimunud uue tsirkuse esiletõusus. Trupi lavastustes saab uuest tsirkusest kaasaegne, iseseisev ja pidevalt arenev väljendusvorm, mida täiendavad teised kunstilised väljendusvahendid, nagu videopilt. WHS on külastanud oma lavastustega enam kui 30 riiki ja 100 festivali, tsirkust, teatrit või nukuteatrit maailma eri paigus.



Lavastaja: Kalle Nio


Koreograafia: Kalle Nio, Vera Selene Tegelman


Esitavad: Kalle Nio, Vera Selene Tegelman


Kostüümid: Mila Moisio, Kaisa Rissanen


Muusika ja helikujundus: Samuli Kosminen


Valgustus: Jere Mönkkönen


Videod: Matias Boettge, Kalle Nio


Produktsioon: WHS


Kestus: 1 tund



Etendused Kumu auditooriumis 24. ja 25. oktoobril kell 19.00.


http://www.kumu.ee/et/kylastajale/kalender?view=event&id=2003

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles