Ajaloolised laevad viivad lapsed tasuta meresõidule

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukuteater tutvustas kuunaril Kajsamoor suvist vabaõhulavastust «Kapten Granti lapsed» .
Nukuteater tutvustas kuunaril Kajsamoor suvist vabaõhulavastust «Kapten Granti lapsed» . Foto: Martin Ilustrumm

Lastekaitsepäeval, 1. juunil viivad Eesti Ajalooliste Laevade Seltsi ja selle sõprade laevad lapsi tasuta meresõidule. Kõikides kohtades räägitakse lisaks meresõidule ka veeliikluse turvalisusest.

Selts on sellist üritust juba mõni aasta korraldanud. Käesoleval aastal on ettevõtmine aga laiahaardelisem: lastesõitudega on hõlmatud pea terve Eesti. Emajõel viivad lapsed jõele lodi Jõmmu ja reisilaev Pegasus, Võrtsjärvel järve peale kalepurjekas Paula.

Tallinna Lennusadamas sõidutavad huvilisi mitu purjelaeva ja jahti, Haapsalus saab väikeste aerupaatide- ruupadega võidu sõita. Hiiumaal on lastesõidud seotud Tuulekala Festivaliga Orjakus. Pärnus ühendavad oma jõud purjelaev Jenny Kruse, Linda, Elsa ja Pärnu Jahtklubi, Kuressaares teevad sõite jahta Runbjarn ning purjepaat Elisabeth.

Seltsi partneriteks tevitustöö läbiviimisel on Politsei- ja Piirivalveamet, Veeteede Amet ning vabatahtlikud mere- ja järvepäästjad.

Ürituse täpsema ajakava leiab Facebookist.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles