Telliskivi loomelinnakus tuleb Eesti esimene tänavatoidufestival

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gurmeepäev Telliskivi loomelinnakus
Gurmeepäev Telliskivi loomelinnakus Foto: Martin Ilustrumm

 Telliskivi loomelinnakus toimub 15. juunil esimene Tallinna Tänavatoidufestival, mis on esimene spetsaalselt tänavatoidule pühendatud festival. Tänavatoitu tulevad festivalile pakkuma üle 30 kohviku-baari, restorani, toidukäru ja müügipunkti.

Tänavatoidu põhireegel on lihtne – see valmib kiiresti, seda on tänaval või õuetingimustes lihtne süüa ja ta on tihtipeale üllatavalt maitsev. Parimad kohad tänavatoidu nautimiseks arvatakse olevat Aasia ja Lõuna-Ameerika, kuid Telliskivi loomelinnak lubab sel tuua tänavatoidu lõhnad, maitsed ja sellega kaasneva mõnusa melu Tallinna kesklinna.

Festival toimub 15. juunil kl 11 - 20 Telliskivi Loomelinnaku hoovis, baarides, restoranides. Esimese festivali teemaks on kulinaarne rännak ümber maailma – saad tutvuda erinevate maailma piirkondade toidukultuuri ning tänavatoiduga. Lisaks maitsvale toidule leiab aset tänavatoidu seminar, kus esinejaid räägivad tänavatoidust ja toidukultuurist erinevates maailma piirkondades, samuti sellest, missugust mõju kiir- ja tänavatoit inimestele ja meid ümbritsevale keskkonnale avaldavad.  Sissepääs festivalialale maksab 1 euro, alla 10-aastastele tasuta.

Nädala jooksul on aga toiduspetsidel veel võimalus esitada oma ideid EXPO Milano 2015 tänavatoidu konkursile Eestile omase tänavatoidu leidmiseks. Konkurss lõpeb 2. juunil 2014 kell 10. Konkursi käigus on kõigil huvilistel võimalus esitada oma retsepte, mille seast valitakse 15. juunil toimuval Tallinna Tänavatoidufestivalil Eesti tänavatoidu paremik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles