Tallinna meedianõukokku on esitatud üle 15 kandidaadi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Pealinn.
Ajaleht Pealinn. Foto: Toomas Huik

Vaatamata sellele, et Tallinna volikogus opositsioonilised Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioonid otsustasid meedianõukogus osalemisest loobuda, on meedianõukokku esitatud rohkem kandidaate kui seal kohti on.

«Volikogu komisjonid ja fraktsioonid on oma ettepanekud liikmete osas teinud. Pakutud võimalusest loobusid IRL ja Reformierakonna fraktsioon,» rääkis Tallinna linnavolikogu avalike suhete nõunik Ester Šank BNSile.

Tema sõnul on peamiselt esitatud valdkonna spetsialiste, aga suuremal hulgal kui on algselt kokkulepitud meedianõukogu koosseis 15 liiget. «Sestap jääb oodata linnavalitsuse loodetavasti peatset seisukohta personaalia ja koosseisu suuruse kohta,» ütles Šank.

Meedianõukogu liikmeteks on esitatud teiste seas Ester Šank, Raivo Palmaru, Rein Ruutsoo, Mailis Reps, Märt Sults, Jüri Trei, Marika Tuus, Raimond Kaljulaid ja Toomas Lepp.

Reformierakonna ning IRLi fraktsioonid teatasid, et ei kavatse esitada kandidaate linnavalitsuse moodustatavasse meedianõukokku.

Opositsiooni hinnangul on loodav Tallinna meedianõukoda illusioon, mis kunagi keskerakondliku linnameedia sisu tegelikult tasakaalustama ei hakka.

Tallinna keskerakondlasest linnapea Edgar Savisaar teatas seepeale et opositsiooni esindajate osalemine meedianõukogus ei olegi oluline, kuna tegemist on ekspertide nõukoguga.

Tallinna linnavalitsus otsustas mais moodustada kuni 15-liikmelise meedianõukogu, mille eesmärk on aidata kaasa linnaelanike paremale meediaalasele informeeritusele ning tagada linnakodanike huvides linnameedia areng.

Määruse seletuskirja kohaselt esitavad meedianõukogusse oma esindajad kõik linnavolikogu fraktsioonid ja linnavalitsus. Linnavolikogu komisjonid ja linnavalitsuse liikmed teevad ettepanekud meediaspetsialistide ja -ekspertide nimetamiseks.

Esitatud ettepanekud vaatab läbi ja nõukogu koosseisu kinnitab linnavalitsus.

Kord kvartalis koguneva meedianõukogu otsused on linnavalitsusele soovitusliku iseloomuga.

Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna koalitsioonileppes Tallinna juhtimiseks aastatel 2009-2013 lepiti kokku moodustada linnavalitsuse juurde meedianõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles